Градът на 100-те кули

Градът, в който Дворжак, Моцарт и Сметана са написали много от своите най-докосващи произведения.

Да поговорим за чешка бира?

Градът, в който Дворжак, Моцарт и Сметана са написали много от своите най-докосващи произведения, Пражкият замък и религиозният Кралев мост, театрите, сцените на оперите, прекрасните ресторанти и галерии, заедно с симпатичните барове и бирарии са реликвите, за които туристите идват дотук. Архитектурата на града включва класика от различни течения от епохите на римския стил, готиката, ренесанса, арт Нуво и модернизма, и средновековието. Приличният брой на катедрали, църкви, метоси и манастири, всички те оформят най-добрите гледки над града-шарените, но класически издържани покриви и стърчащи кули, откъдето й произлиза католическия етикет на Прага “Градът на 100-те кули”.

Отличителните гербове на Прага

Освен музикалните сцени, галериите, оперите, Прага се слави и като един от световните производители на бира. Тя е великолепно питие с богата история и в следващите редове ще ви дадем примери с най-прочутите марки, които може да опитате тук. Алкохолна или безалкохолна, газирана или слабогазирана, изборът ви е богат. Насладете се, до дъно.

Будвар

Това е първата бира в Чехия, “майката на бирите”. Твърда бира и не много горчива за разлика от Пилзен Уркуел и Гамбринус. 12 градуса водят до покачване на настроението, лесно и приятно, особено в компания.

Гамбринус

Производство във фабриките на Пилзен. Тя е добрите 12 градуса и е предпочитана в редица ресторанти. Понякога съчетанието в менюто с бирата е 10 градуса от Гамбринус и 12 градуса от Пилзен Уруел.

Пилзен Урукуел

В момента е наложена марка на пазара в Чехия и ще я познаете по зелено-белия етикет със златен кант. Тя е и сред световноизвестните и внасяни бири на световните пазари в редица страни.

Крушовице

Пивоварните на Крушовице се намират в Западна Бохемия. Тя произвежда подобната на Пилзен 12 градуса, но е с по-горчив и метален вкус. От нея се прави освен Пилзен, която е 10 градуса и сладката черна бира, която се пие повече през зимния период.

Радегаст

Продължаваме с Радегаст, Моравското чудо, която местните обичат и благодарение на което развиват туризма в Острава. 12 или 10 градуса според вкусовите предпочитания. Опитайте.

Велкопоповички козел

Тя е сред бирите, които заради етикета, включващ коза и известна чешка поговорка, търпи местните критики. Въпреки това е сред добрите бири и не е горчива. Така че, ако сте почитатели на леките и сладки бири, то тя е отличен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg