Зеленият туризъм, като нова тенденция

Растежът на туризма води до напредък на екотуризма, показвайки, че потребителите все повече се интересуват
от отрицателното въздействие, което техният избор за пътуване има върху околната среда.

Пътувайте умно и зелено

Както във всяка друга индустрия, така и при туризма има тенденция да се обръща внимание на опазването на природата и нейните богатства чрез нови еко похвати. С обем си на развитие, който може да се сравнява с износа на петрол, производството на хранителните продукти и автомобилостроене, туристическата индустрия изпраща всяка година повече от един милиард туристи по света. Растежът на туризма води до напредък на екотуризма, показвайки, че потребителите все повече се интересуват от отрицателното въздействие, което техният избор за пътуване има върху околната среда.

Защо да бъдем зелени пътешественици?

Има многобройни дестинации, които да оценим по техните изключителни природни и исторически качества, включително спокойни плажове на Галапагос, руините на маите на полуостров Юкатан и богатото наследство на Римската империя. Продължавайки да опазваме тези специални места, ще можем да предложим на бъдещите пътници да се докоснат до чудесата на света в техния автентичен вид.

 

Има много начини, по които да станете зелен пътешественик, като в това не включва пътуване из дълбините на тропическа гора или къмпинг в Хималаите. Не е нужно да се отказвате от удобствата или да се забавлявате по-малко по време на ваканцията си. Независимо дали си мечтаете за спокойно бягство в провинцията, екзотичен рай с кораб или разходка из нов, оживен град, зелената ваканция може лесно да се приложи.

Пешеходният туризъм, като алтернатива

Някои от най-очарователните забележителности в света се отдалечават от главните пътища, скрити в отдалечени долини, в основата на водопад или на други места, достъпни само пеша. Възползвайте се от многото незабравими начини, по които можете да заснемете невероятни панорамни гледки и близки преживявания чрез пешеходен туризъм, колоездене или каране на кану до уникални атракции.

 

Стотици хотели имат програма, която включва призиви за повторно използване на спално бельо и хавлии, кошчета за рециклиране за ползване от гостите, енергоспестяващо осветление, тоалетни и душове с нисък токов заряд и алтернативни източници на енергия. Ползването на електрическа или хибридна кола под наем също е вариант. Преминаването към електронни билети на авиокомпаниите също бе подобна мяркa, въведена преди години. В САЩ са възникнали т.нар. зелени агенции, които изчисляват със специална платформа колко въглеродни емисии ще произведе вашата ваканция и предлага варианти за тяхното намаляване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg