Изкуството да пътуваш с няколко билета

За някои хора мечтаната дестинация се намира на хиляди километри разстояние, което означава: екзотика, нови преживявания, позитивни емоции, но и дълъг полет с едно или дори две прекачвания.

Смяната на полети понякога крие рискове

За някои хора мечтаната дестинация се намира на хиляди километри разстояние, което означава: екзотика, нови преживявания, позитивни емоции, но и дълъг полет с едно или дори две прекачвания. За да организираме това лесно и безболезнено, така че да избегнем спане на някое летище, се съобразяваме с няколко фактора.

 

Препоръчително е да резервирате самолетни билети на една авиокомпания, а в случай че тя не лети до тази дестинация – на авиационен алианс, като например Star Alliance, в който членуват Austrian, LOT, Lufthansa и други. Отделните авиокомпании, които нямат директни взаимоотношения, съвсем нормално не координират полетите си. Ако изберете конкретна компания, маршрутът ще е предварително съобразен, така че да не изпуснете връзката си. Понякога това е по-скъпият вариант, но далеч по-сигурен и спокоен.

Повече хора – по-голямо закъснение

Големите летища, като Шарл дьо Гол в Париж и Хийтроу в Лондон са изключително натоварени и там често има закъснения, освен това са по- трудни за ориентиране, особено ако стъпвате за пръв път. Затова ако имате възможност, изберете по-малко и не толкова натоварено летище. Те обикновено са по-отдалечени от градовете, но ако сте се запътили на ваканция, не би трябвало да бързате толкова.

Голямото значение на малките детайли

Възползвайте се от услугата избор на място, за да летите по близо до изхода. Съответно така ще бъдете сред първите излезли от самолета и ще спестите няколко минути от чакане на пътниците около вас, които подготвят ръчния си багаж.

 

Избягвайте резервиране на късни или последни полети. В случай, че нещо се обърка по независещи от вас обстоятелства, рискувате да останете на аерогарата през нощта. При по-ранен полет, ще имате време да организирате следваща връзка или да си потърсите правата.

 

Все повече пътници предпочитат да се чекират онлайн предварително, което е правилен избор. Така избягвате още една, допълнителна опашка, която изненадващо може ви забави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg