Как да избегнем тълпите в Париж?

Да, всеки си мечтае за Париж и неговите многобройни забележителности. Френската столица редовно печели титлата "най-посещаван европейски град" и това е колкото ласкателно, толкова и притеснително.

Съвети за по-спокойна екскурзия

Да, всеки си мечтае за Париж и неговите многобройни забележителности. Френската столица редовно печели титлата „най-посещаван европейски град“ и това е колкото ласкателно, толкова и притеснително. Заради огромните тълпи от туристи, има известен риск екскурзията ви до града на любовта и модата да се превърне в една безкрайна опашка от чакане пред Айфеловата кула и други иконични места. Затова, имайте предвид следните насоки, когато планирате дните си в този уникален град:

Изключете от календара юли и август

Ако е възможно, избягвайте посещението на Париж по време на натоварения туристически сезон през юли и август. Доста по-спокойно например е през април и септември, особено около известните забележителности. Тогава ще имате шанса да се почувствате като местен, вместо да бъдете един от многото в тълпата. Зимата също е подходящо време за посещение, особено ако бюджетът ви е приоритет, тъй като цените на всички хотели обикновено са малко по-ниски.

Кой е най-подходящият ден за всяка забележителност?

Повечето паметници и почти всички музеи не работят през един ден от седмицата. Предварително проверете кой е той за всеки един от обектите, който сте си набелязали, както и с какво работно време са. Версай например е затворен в понеделник и затова е необичайно посещаван във вторник. През уикенда обикновено има най-много посетители навсякъде, а в четвъртък е най-добрият ви шанс да попаднете на безплатен вход.

Рано пиле, по-малко чака

Ако вече се е оказало, че планирате уикенд в Париж по средата на лятото, няма проблем, има и други тактики, които можете да приложите. Най-добрият съвет, който присъства във всеки един пътеводител за популярните градове, гласи: „Станете рано и отидете в избрания от вас обект малко преди да отвори врати, за да не чакате излишно и да разполагате с деня си“. Дори и да сте прекалили малко с пино ноар предната вечер, не бързате за никъде, така че по-късно можете да си позволите един продължителен обяд или лежерна разходка из Люксембургската градина например.

 

Ще намалите значително чакането сред тълпата, като купите билетите си онлайн, което е препоръчително най-вече за Айфеловата кула. Възможно е да си запазите билети до два месеца предварително и това ви дава достъп до линията „Посетител с билети“. Единственият недостатък е, че трябва да спазите определените дата и час, а понякога времето може да не е на ваша страна.

Изберете алтернативна локация

Местата, които трябва да избягвате, са тези в непосредствена близост до големите атракции. Седми район около Айфеловата кула например е особено популярен сред американските туристи, както и Осми район около Триумфалната арка. По-добре изберете Airbnb в някой по-неизвестен и алтернативен квартал, където ще попаднете на симпатични магазинчета и бистра, а и ще се почувствате като местен, което е част от магията на пътуването.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg