Най-интересните квартали на Европа - Част I

Всеки иска да обиколи топ забележителностите на европейските столици, но ако обърнете поглед към нещо по-свежо и различно, със сигурност няма да съжалявате.

Един различен прочит на известните европейски градове

Всеки иска да обиколи топ забележителностите на европейските столици, но ако обърнете поглед към нещо по-свежо и различно, със сигурност няма да съжалявате.

Eilandje, Антверпен (Белгия)

Пътешествията на колела винаги предполагат приключения и весело настроение. Особено, ако за вас спането в каравана е новост и планирането на ваканцията с карта и чертаенето на маршрут ви носят неописуема тръпка. Крайбрежието на Португалия – от Порто до Лисабон на юг е идеалният вариант. Маршрутът е пълен с плажове, места за сърф, интересна култура, вкусна и евтина храна. Можете да хванете полет до Порто или Лисабон, от там да наемете каравана и просто да следвате морето по вече утъпкани пътеки. Подобна идея е подходяща за реализиране при наличието на по-големи деца, които после с радост ще разказват на съучениците си за семейното ви приключение.

Praga, Варшава (Полша)

По време на Втората световна война по-голямата част от центъра на Варшава е унищожена, но Прага отвъд реката, е останал до голяма степен невредим. Разходете се по улиците и ще откриете зелени градини, скрити между разпадащи се блокове. Наскоро арт съсловието на Варшава започна да се интересува от този квартал. Отварят се нови кафенета в тези забравени градини, а полуразрушените сгради се освежават с цветни стенописи. Трябва да посетите Soho Factory, представляващ група от складове, превърнати в галерии и ресторанти.

Mariahilf, Виена (Австрия)

До неотдавна най-странният квартал във Виена бе „Леополдщат“. За съжаление популярността заличи това негово качество и част от арт хората се насочиха към бившия еврейски квартал. Добрата новина е, че Mariahilf се превърна в новия хит на австрийската столица. Той е удобно разположен в центъра и разполага с най-дългата търговска улица в града – Mariahilfer Strasse. Отидете до близката (и по-малко известна) Gumpendorfer Strasse, за да се нарадвате на колоритна съвкупност от независими галерии, бутици, барове и Haus des Meeres – бетонна противовъздушна кула, построена от германците през Втората световна война. Сега тя е дом на аквариум и грандиозно кафене на покрива.

Finnieston, Глазгоу (Шотландия)

Този често пренебрегван квартал на Глазгоу изживява повратния си момент през 2013 г. с откриването на SSE Hydro. Огромната сцена наскоро бе обявена за четвъртото най-голямо и модерно място за провеждане на музикални събития в света. Няма как такъв успех да не постави Finnieston твърдо на туристическата карта. В края  2017 г. се откриват уиски дестилерия „Clydeside Distillery“, заедно с посетителски център и хотел от световна верига. Улица Argyle е запълнена с различни и разнообразни магазини, което само подкрепя реномето на квартала.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg