Най-красивите места в Черна гора – Част II

Западните Балкани винаги имат с какво да ви изненадат и неусетно да ви накарат да се влюбите в някое кътче. Със сигурност ще намерите повече от една такива, ако резервирате самолетни билети до Черна гора.

Плажове, планини, езера и реки красят балканската страна

Западните Балкани винаги имат с какво да ви изненадат и неусетно да ви накарат да се влюбите в някое кътче. Със сигурност ще намерите повече от една такива, ако резервирате самолетни билети до Черна гора.

Тиват – балканският Монако

Тиват е едно от популярните пристанища на Черна гора. Някога служело за военни цели, днес е дом на едни от най-екстравагантните и скъпи яхти в Европа. По тази си визия Тиват напомня на Монако. Районът предлага възможност да се изкачите до върха на планината Врмац.

 

Със своите 17 прекрасни плажа и спокойни заливчета, пълни с ресторанти и магазини, този хърватски град определено ще ви предложи приятни занимания по време на почивката ви. Градът разполага и със собствено летище, откъдето има редовни полети до Белград, Париж, Берлин, Мюнхен, Москва, Санкт Петербург, Киев и други.

Най-красивият пейзаж на Черна гора

Шкодренското езеро е сред бисерите на черногорската природа. Обявено е за национален парк от 1983 г. насам. Със своите кристални води, ливади и издигащи се планински върхове, които го заобикалят, езерото е истински рай за всеки ценител на природната красота. Не пропускайте да стигнете до Павлова страна, откъдето се разкрива една от най-живописните гледки в цялата страна – подковообразния завой на река Черноевица преди вливането ѝ в националния парк Скадар.

Пераст

Макар и този малък град да има само една главна улица, той може да се похвали също с 16 църкви и 17 дворци. Въпреки голямата концентрация на исторически забележителности и руини, най-голямата атракция са двата малки острова в залива – Св. Джордж и Дева Мария от Пролива. Вторият е изкуствено създаден от камъни и потънали кораби. Според легендата, през 1452 г. двама рибари са намерили икона на Дева Мария там и това е дало името и началото на островчето, където по-късно е издигната и църква.

Будванска алтернатива

В най-южната точка на черногорското крайбрежие е разположен албанският град Улцин, който все още не е толкова туристически популярен. Това е едно от най-древно населените селища на Адриатика със старинни улици и гледки, излъчващи идилично спокойствие. Малкият плаж е най-туристическото място на града, където се случват всички социални събития и контакти, но ако искате да избягате от тълпата, отправете се към Дългия плаж.

 

Старият град на Улцин предлага много исторически забележителности, кебап павилиони и турски кафенета. Въпреки че Улцин е доста по-малко популярен от Будва, също си струва да се види, особено от туристите, които търсят по-некомерсиални кътчета.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg