Полети до Варшава от Бургас за €35

Полската столица с право си е спечелила прозвището „градът-феникс“. Историята не е била милостива към Варшава, която е разрушавана почти до основи. Виж отблизо това бижу.

С какво?

Самолет

Кога?

11 окт - 15 окт

Къде?

Полша от Бургас

Почивка в Полша: От Бургас до Варшава за €35 (полет) + настаняване от €5/нощувка! Намери евтина почивка от Бургас и резервирай билет на добра цена!

 

Полската столица с право си е спечелила прозвището „градът-феникс“. Историята не е била милостива към Варшава, която е разрушавана почти до основи. Но жителите на града са успяли да я възстановят спрямо стари архитектурни планове, снимки и спомени. Варшава поддържа своя пулс и винаги има какво да покаже.

 

В Стария град внимание заслужават Кралският замък, Катедралата „Св. Йоан“ и кулата на църквата „Св. Ана“, откъдето се разкрива чудесна гледка.

 

Варшава предлага на любознателните си гости редица музеи, пазещи интересни истории и многобройни експонати, като например: Музеят на композитора Шопен, който е родом от там; Етнографският музей, който е истинска визуална енциклопедия на полските бит и култура; Музеят на автомобилите; Музеят на полските евреи – Полин, конструиран от стъкло и мед; Музеят на Гестапо; Националният музей на Полша и др.

 

Къде да се разходим?

 

Идеално място за разходка на открито е паркът Лаженки. Той предлага много фонтани, скулптури, амфитеатър, езеро, покрай което се разхождат пауни, също стара и нова оранжерия. Разположението му и липсата на табели може да бъде объркваща при първо посещение.

 

Транспорт

 

Автомобилният трафик във Варшава е един от най-натоварените в Европа, особено в час пик. За посетителите метрото е удобен вариант, но за сега има само 2 линии. През нощта автобусите на градския транспорт се движат на всеки 2 часа и са обозначени с буквата N пред номера си.

Период на пътуване:

11 окт – 15 окт 2018

Настаняване:

Сравни стотици сайтове за настаняване и спести пари, намери още много  на Hotelscombined.

Препоръчваме хотел:

 

Novotel Warszawa Centrum ★★★★

Кола под наем:

Можеш да намериш най-добрите цени за коли под наем на Rentalcars.com.

За €35 резервираш самолетен билет от Бургас до Варшава с Ryanair.

 

Багаж:
В цената е включен 1 брой ръчен багаж до 10 кг.

проверете други публикации:

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

Полети до Виена от Бургас за €19

Ryanair SALE! До 20% намаление на полети

До 45% намаление за полети на Qatar Airways

Полети до Истанбул от София за €124

Неустоими цени от Air France

Volotea ПРОМО: Полети от €9 в посока

© Copyright 2017 by spirka.bg