С автобус до Букурещ от София за €24

Днес можеш да резервираш автобусен билет до Букурещ и обратно на невероятна цена. Подари си почивката, която заслужаваш и разгледай забележителностите на този невероятен град!

Автобусни билети

Страхотна оферта

Юни 18 - Окт 18

Примерни дати

Румъния от София

Отправна точка

Ако през 19 в. Русе е наричан „малката Виена“, то Букурещ е носил прозвището „малкият Париж“, заради приликите в архитектурно отношение. Румънците са франкофони, което личи по тяхната Триумфална арка, която е построена в памет на загиналите войници от Първата Световна война. Главният булевард „Независимост“ е по-широк и по-дълъг от Шанз Елизе.

 

Една от забележителностите, с която Букурещ е известен е Палатата на парламента, Домът на народа или наричан още Дворецът на Чаушеску. Това огромно здание е втората  по големина в света административна сграда след Пентагона. По-голямата по площ част се намира под земята, заради което хората го наричат също Айсберга. В подземните нива има лабиринти, които го свързват с метрото и летището. Днес той е работно място на румънските депутати, конгресен център, туристически обект, а части от него все още се дострояват.

Това е пътешествие тип „направи си сам“. Можеш да използваш линковете в тази статия и да организираш с лекота своето пътуване изцяло сам, според своите лични предпочитания.

Настаняване:

Намери изгодни оферти за хотели, хостели и други на Hotelscombined.

За €24 резервираш автобусен билет от София до Букурещ и обратно с FlixBus.

проверете други публикации:

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

Полети до Виена от Бургас за €19

Ryanair SALE! До 20% намаление на полети

До 45% намаление за полети на Qatar Airways

Полети до Истанбул от София за €124

Неустоими цени от Air France

Volotea ПРОМО: Полети от €9 в посока

© Copyright 2017 by spirka.bg