Скритият чар на Сан Мигел де Аленде

Ако сте от тази порода туристи, които винаги търсят нещо повече от най-комерсиалните, претъпкани и препоръчвани места...

Един скъпоценен камък на 274 км от Мексико сити

Ако сте от тази порода туристи, които винаги търсят нещо повече от най-комерсиалните, претъпкани и препоръчвани места и изпитват истинско удоволствие от това да се потопят в атмосферата на автентични и не толкова популярни локации, то това градче е точно за вас.

 

Сан Мигел де Аленде определено не може да се сравнява с Канкун или Лос Кабос, но със своите по-малко от 140 000 жители е достатъчно гостоприемен за всичките си посетители. Доказателство за това е, че през последните години около 5% от населението му са чужденци от САЩ, Канада и Европа, избрали да живеят точно там. Градът носи името на двама исторически герои – монахът, който го е открил – Хуан де Сан Мигел и генерал Игнасио Аленде, който е участвал във войната за независимост на Мексико.

Архитектурно намигване към Барселона

Благодарение на колониалната си архитектура, градът е включен в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство. Най-високата сграда, която се гордее с фасадата си от розов варовик, е църквата Parroquia de San Miguel Archangel. Тя привлича погледите с приликата, която има със световноизвестната Саграда Фамилия в Барселона. Градска легенда разказва, че архитектът на сградата е почерпил вдъхновение за творението си от пощенска картичка, изобразяваща недовършения шедьовър на гения Гауди.

Вечна пролет и безкраен празник в Сан Мигел де Аленде

Мексиканският град е целогодишна дестинация, заради фестивалите, провеждани през всеки сезон. Климатът там напомня една безкрайна пролет. Зимата е с по-висока посещаемост, заради ясните дни и прохладни нощи, лятото е по-скоро дъждовно, изпълнено със зеленина и меки температури. Есента, наричана още „фиеста сезонът“, е изпълнена с паради и фойерверки, затова точно тогава празничното настроение измества като фактор метеорологичните условия. Обикновено май е най-горещият месец, като тогава температурите достигат 30 градуса, а януари е най-студеният – със „смразяващите“ 23 градуса.

 

Централната част на града е заета от малки, калдъръмени улички, което означава, че е по-добре да си вземете удобни обувки за разходки, отколкото кола под наем. Спокойно можете да обиколите града пеша, но ако не обичате да се натоварвате, може да ползвате градския автобусен транспорт или таксиметрови услуги, които са сравнително евтини. Испанският език е основен там, затова ако имате каквито и да е познания от училище или просто от разговорника по време на вашия полет, използвайте ги – ще зарадвате местните, които са добронамерени към чужденци, опитващи се да проговорят тяхната реч.

Кулинарна фиеста за сетивата

Задължително опитайте местните вина, защото се славят като най-добрите в региона на долината Баха (Baja). Има няколко малки винарни, предлагащи бутикови вина. Друго, с които се отличава това е място, е гастрономичният му имидж, заради многото ресторанти, предлагащи вкусни и домашно приготвени ястия. Уличната храна е доста изгоден избор, най-често е евтина и засищаща, а и е най-лесният начин да опитате нещо типично.

 

Разходете се из градския пазар, който е важно място в ежедневието на местните жители. Повечето заведения, независимо дали са към хотел или самостоятелни, използват местни и свежи продукти.

 

А за да стигнете до Сан Мигел де Аленде, първо трябва да резервирате евтини самолетни билети до Мексико

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg