Слънчевите “зимни” дестинации на Европа

Зима – домашен уют, аромат на какао и канелени бисквитки, звук от пукащи дърва в камината, нежна белота на падащи снежинки и редица весели празници... да, но не съвсем.

Къде да избягаме от прегръдката на студеното време?

Зима – домашен уют, аромат на какао и канелени бисквитки, звук от пукащи дърва в камината, нежна белота на падащи снежинки и редица весели празници… да, но не съвсем. За много хора зимата не е любим сезон и с удоволствие биха избрали самолетни билети до някой топъл, екзотичен остров. Но разбира се, бюджетът и ангажиментите невинаги позволяват да сме там, за където мечтаем.

 

Европейският континент неслучайно е най-посещаваният от туристите в световен мащаб, защото има подходящо кътче за всеки повод и предпочитание. Затова, когато се чудите къде най-близо да избягате от снега, кишата и вятъра, потърсете полети за следните дестинации в Европа.

Сицилия е зимното лице на вечния избор – Италия

Зимата в Сицилия означава по-малко тълпи, ясно синьо небе и бадемови дръвчета в пълния им разцвет. Също така означава, че можете на спокойствие да разгледате всички изключителни археологически забележителности и музеи, да се спускате със ски от вулкана Етна и да се насладите, както винаги на уникалната местна кухня. Как да не ви се прииска веднага да потърсите подходящ хотел там?

 

Дом на девет обекта, включени в Списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО, слънчевият остров Малта е подходящо бягство през зимата, особено за хората, населяващи Северна Европа. Температурите много рядко падат под 15 градуса по Целзий, което вероятно се дължи на факта, че географски погледнато Малта спада по-скоро към Африка. Понякога може да е ветровито и влажно, но през зимата е доста по-приятно да разглеждате малките улички на столицата Валета и всички забележителности, отколкото под жаркото слънце на летния сезон. Съчетанието от естествени пристанища, симпатични рибарски селца и скалисти образувания придава неподправен чар на Малта.

Португалското бягство към лятната “зима”

Португалският остров Мадейра е едно от най-отдалечените кътчета на европейския континент. Въпреки че през зимата има шанс да повали, зеленината, екзотичните градини и живописното крайбрежие са достатъчни причини да го посетите по всяко време на годината. Температурите от 18-20 градуса са идеални за игра на голф, разходка и разглеждане на забележителности.

 

Кипър е страхотен вариант, където да прекарате зимната си почивка, дори повече от лятната. Докато през лятото температурите достигат непоносимите 40 градуса, то през зимата ще се радвате на около 20 градуса и спокойно ще можете да опознаете културата и историята на древния остров. Столицата Никозия ще ви посрещне с най-добрите ресторанти и музеи, Пафос предлага археологически находки и хубави плажове за хората, които не се притесняват да се потопят във водите на Средиземно море през зимните месеци, а Лимасол е известен с будния си нощен живот.

Гранде почивка на Канарите

Целогодишно топлото време и полетите на нискотарифните авиокомпании правят Канарските острови страхотна дестинация. Гран Канария, Тенерифе, Фуертевентура, Ланзароте – всички те ще ви предложат плажове, красиво крайбрежие и интересни забележителности. Ако търсите спокойствие и истински релакс, изберете по-малко посещаваните Ла Гомера и Ел Йеро. Там определено ще се заредите с витамин D, независимо за кога планирате своята резервация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg