Вместо до Меминген ще летим до Фридрихсхафен с Wizz

Унгарската нискотарифна авиокомпания ще лети временно от София до Фридрихсхафен.

 

Това се налага поради ремонтни дейности на летището в Меминген.

 

От летището казват:

„За да се осъществи своевременно планираното разширяване на пистата, всички полетни операции ще бъдат преустановени от 17 до 30 септември 2019 г.“

 

Полетите ще се изпълняват от 17 до 30 септември 2019 г. в дните вторник, четвъртък и събота.

За Фридрихсхафен

За незапознатите с езика на Гьоте, Фридрихсхафен вероятно звучи като скоропоговорка, но всъщност е красиво и спокойно градче, разположено на брега на Боденското езеро, наричано още от французите Констанс, което е една най-големите природни забележителности в региона. Уютното градче се намира близо до границите с Австрия и Швейцария, което е подсказка за следващото ви интернационално бягство.

 

Боденското езеро е известна туристическа атракция в Германия. Забележителности, свързани с него, които може да посетите са островът на цветята Майнау с разнообразни тропически видове и манастирът на Райхенау. В северната част на езерото има възможност за гмуркане и подводни спортове, плаването с яхти и лодки е възможно във всяка негова част.

 

Най-необичайната забележителност на Фридрихсхафен е Музеят на дирижаблите, създаден от компанията на граф Цепелин, която в началото на 20-ти век е водещ производител на този тип летателни апарати. Сградата на музея се намира в тази на бившата градска гара. Друг подобен, изключителен музей е този на Клод Дорние, посветен на Авиацията и космонавтиката. Там ще разгледате истински самолети, сателити и космонавтско оборудване.

 

Музеят на образованието на Фридрихсхафен е сред най-известните подобни музеи в Германия. Разхождайки се по коридорите на сградата и влизайки в отделните кабинети, ще пропътувате през времето и ще забележите колко много се е променила образователната система от времето на пясъка и тебеширите до днешните дигитални технологии.

 

Разходка край езерото

 

Разбира се, всеки град, който се намира в непосредствена близост до езеро, море, океан или река, си има своята крайбрежна улица или булевард, които са едни от най-оживените места. Това важи и за Фридрихсхафен – не пропускайте да се разходите около Бденското езеро и да се насладите на природата.

 

Боденски фестивал

 

Всяка година в рамките на близо месец (обикновено изцяло през май) се провеждат около 80 културни събития на 35 места в града, като литературни четения, театрални представления, изложби, джаз, оперни, хорови и други музикални концерти. Темата на фестивала е различна при всяко негово издание.

 

Разузнавателната кула

 

22-метровата кула от стомана е достъпна за всеки, който иска да изкачи стъпалата ѝ и да види гледката към града.

todor.todorov@esky.com

Share
Published by
todor.todorov@esky.com

Recent Posts

Ослепително белите скали на Закинтос

Варовиковите скали в комбинация с морето са невероятна комбинация, която улавя погледа и можете наистина да си почивате, само като…

1 година ago

Lufthansa Group ще спре над 90% от полетите си

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част II

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки…

1 година ago

Ryanair обмисля да спре всичките си полети

Най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа заяви, че намалява капацитета си с 80 процента, като не изключи и пълното приземяване на…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част I

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче, но все пак…

1 година ago

Всички полети на Lauda ще бъдат спрени

Заради бързото разпространение на вируса COVID-19 и ограниченията, наложени от много държави, всички полети на Lauda ще бъдат спрени.

1 година ago