Карибски рай на Гръцките острови

Ако някога сте си представяли за възможно да посетите истински Карибски рай, само че той да се намира на Гръцките острови, то ние с удоволствие Ви предлагаме просто да стегнете куфарите си и да летите до Закинтос. Тук имате всичко това. Кристални води, обагрени в такива сини нюанси, че може да се удивлявате до безкрай. Причината мястото да е толкова посещавано и известно сред местата в Гърция, е това, че някога сред тези скали се е разбил поредния кораб. Плажовете до този момент били слабо известни, освен само на местните, които не наброявали значително голямо население на територията на отдалеченото място.

Населен от дълбока древност

Известен с красотата си Закинтос изглежда е населяван от дълбока древност. Чак от времето на Неолита има доказателства за съществуването на живот на териториите на красивия остров. Пещерите наоколо също го доказват. Рисунките в тях са обект на изследователски находки и разучаване десетилетия след като са били открити от археолозите и палеонтолозите.

Южна красота

Закинстос е най-южно разположеният остров сред всички останали, които се намират в Йонийско море. В непосредствена близост е и Пелопонес. Самият Навайо се намира в северозападната част на Закинтос и е най-впечатляващия залив сред всички гръцки заливи на територията на страната въобще.

Сините пещери

Тях ще намерите също на острова, разположени в близост до северния нос на острова. Прекрасно е, защото има толкова много природни красоти наоколо, които може да бъдат разгледани. А Кефалония е също наблизо и може в някой от дните да отскочите и до него.

Закинтос от въздуха

Няма да Ви излезе много евтино, но си заслужава, ако имате възможност да се запишете на екскурзия с хеликоптер, само за да видите цялата тази красота от високо. Прозрачно сините, на места виолетови води на Йонийския залив са превъзходни са снимки от високи, а плажовете и пясъка изглеждат направо бели.

Закинтос преди да стане популярен

Някога не е имало дори полети до острова, а обичайният подход е бил с фериботните връзки от съседните острови, за да достигнете до Закинтос. Островът е бил засят с обичайните според традициите засаждения от маслини, с които местните си изкарвали прехраната. Туризмът постепенно става популярен и от посещението на туристи, които идвали на съседните острови в Йонийско море и случайно се отбивали до тук.

todor.todorov@esky.com

Share
Published by
todor.todorov@esky.com

Recent Posts

Ослепително белите скали на Закинтос

Варовиковите скали в комбинация с морето са невероятна комбинация, която улавя погледа и можете наистина да си почивате, само като…

1 година ago

Lufthansa Group ще спре над 90% от полетите си

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част II

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки…

1 година ago

Ryanair обмисля да спре всичките си полети

Най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа заяви, че намалява капацитета си с 80 процента, като не изключи и пълното приземяване на…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част I

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче, но все пак…

1 година ago

Всички полети на Lauda ще бъдат спрени

Заради бързото разпространение на вируса COVID-19 и ограниченията, наложени от много държави, всички полети на Lauda ще бъдат спрени.

1 година ago