Защо да посетя Хавана, Куба?

Какво трябва да знаете за булевард Малекон в Хавана?

Ако все още не ви допада идеята за разходка сред ритъма на хаванския бриз, ще ви убедим лесно. Седемте километра циментова алея са най-посещаваното място в кубинската столица. Към момента популярното място се простира от Castillo de la Punta в началото на залива до Chorrera, устието на река Алмендарес. А ето и самите причини:

Заради прекрасните гледки…

Разходката из „Малекон“ се отплаща със страхотни гледки. Разходете се от изток на запад или обратно, ако искате да снимате и слънцето да се пада зад гърба ви. Ако търсите панорамата към Малекон от върха на Хавана, то трябва да посетите ресторант La Torre в сграда Foxsa. Релаксът е гарантиран, ще се насладите на неповторим залез, атмосфера, допълнена от оранжеви светлини и компанията на много отдъхващи кубинци през мързеливия ден.

Заради архетектурното богатство...

Сред крайбрежния булевард „Малекон“ са и няколко архитектурни комплекса, посветени на героите на войните за кубинска независимост, като Antonio Maceo и Calixto Garcia.

Колониалните къщи, построени по протежението на крайбрежния булевард са впечатляващи и при много от тях може да надникнете. Архитектурното богатство на Малекон разказва за историческата си връзка със старите сгради, показвайки красотата на бароковите колони, украсени с глави на животни, цветя и ярко боядисани растения. В края на Малекон се намира Замъкът на Моро и крепостта Кабана, използвана за военни цели.

Заради това, което може да правите…

Разбира се, вече ви стана ясно, че Малекон е предназначен най-вече за туристи. Но булевардът е също любимо място за спортуване на местните, което определя един постоянен поток от хора, заедно с ритъма на чистата кубинска музика. Много от тях отиват по-късно през вечерта, за да се насладят на прохладния бриз и да избегнат най-голения трафик или пика на уличните търговци. Може да се каже, че Малекон се е превърнал театър на открито, посещаван от всички, за да се покажат, поздравят и поприказват.

hubert.choroszewski@esky.com

Share
Published by
hubert.choroszewski@esky.com

Recent Posts

Ослепително белите скали на Закинтос

Варовиковите скали в комбинация с морето са невероятна комбинация, която улавя погледа и можете наистина да си почивате, само като…

1 година ago

Lufthansa Group ще спре над 90% от полетите си

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част II

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки…

1 година ago

Ryanair обмисля да спре всичките си полети

Най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа заяви, че намалява капацитета си с 80 процента, като не изключи и пълното приземяване на…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част I

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче, но все пак…

1 година ago

Всички полети на Lauda ще бъдат спрени

Заради бързото разпространение на вируса COVID-19 и ограниченията, наложени от много държави, всички полети на Lauda ще бъдат спрени.

1 година ago