Красотите на Индийския океан

Сред водите на Индийския океан се намират може би най-популярните острови в света, които присъстват в новогодишните желания на не един и двама пътешественици.

Кои са най-предпочитаните острови в региона?

Сред водите на Индийския океан се намират може би най-популярните острови в света, които присъстват в новогодишните желания на не един и двама пътешественици. Със своя ситен пясък, кристални води и топъл климат, те често са любима дестинация за отбелязване на меден месец.

 

Шри Ланка със своята богата история и невероятното културно наследство, съчетани със спиращи дъха природни пейзажи, е магична дестинация. Тя включва 1300 км плажна ивица, 9 природни парка, 6 птичи резервата и богат морски свят. Сафари, водни спортове, планинско катерене, СПА и шопинг – можете да намерите всичко това там.

Два билета до рая или Малдивите, моля!

Често наричана “раят на земята”, тази островна държава, разположена на югозапад от Шри Ланка, се радва на топли слънчеви лъчи през цялата година. Ако търсите романтика, спокойствие, блаженство, водни спортове и пъстър подводен свят – просто резервирайте вашите самолетни билети за там. Покрай нежните бели плажове и тюркоазени води не пропускайте и столицата Мале, която обещава интересно културно преживяване.

 

Занзибар е натурален културен шейк от африканско, арабско и европейско влияние. Островът е известен с вечнозелените си гори, плантациите за подправки, Каменният град (Stone town), включен в Списъка за културно наследство на ЮНЕСКО, цветните коралови рифове и морските си лагуни.

Вълшебните Сейшели

Сейшелите представляват архипелаг от 115 гранитни и коралови острова, пръснати из топлите води на Индийския океан. Въпреки че се свързват най-често с романтика и плажна почивка, те предлагат добри условия за голф, водни спортове, риболов, яхтинг, разходки сред природата. Никоя почивка на Сейшелите не минава без посещение на природния резерват Vallee de Mai с известната кокосова палма Coco de Mer и атола Aldabra с огромните костенурки.  

 

Мадагаскар е четвъртият по големина остров в света след Гренландия, Нова Гвинея и Борнео, имащ изключително богато биоразнообразие. Любителите на природата често предпочитат тази дестинация, заради впечатляващия растителен и животински свят, който може да се види там.

 

На изток от Мадагаскар се намира френският остров Реюнион, който се слави като истински рай за ентусиастите, любители на каньоните и маршрутите за катерене. Също така и с драматичните природни картини, включващи активния вулкан Piton de la Fournaise с неговите марсиански пейзажи, черни плажове и блестящи водопади.

Мавриций – естествена красота за ценители

Разположен близо до югоизточното крайбрежие на Африка, Мавриций е част от република със същото име, към която спадат и още няколко острова. Обграден от третия по големина коралов риф в света, Мавриций се гордее с природна красота, която може да съблазни и най-претенциозните туристи. Естественият чар на острова включва бели плажове, гъсти тропически гори, изумрудени води, красиви лагуни, много природни паркове и вдъхновяващи планински пейзажи.   

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg