Мадрид и нощният бохемски живот

Светлинна приказка

Ако вече сте се впечатлили от архитектурата на традиционните забележителности, то почакайте да видите как всички те се трансформират през нощта, превръщайки се в незабравими гледки. Определено трябва да се включите в нощен тур.

Забележителности, като: Barrio de la Morera, Plaza Mayor, Cibeles Fountain, Plaza de la Villa, Parque del Oeste, Plaza de Oriente, както и модерен Мадрид с неговия финансов център, стадионът Сантяго Бернабеу и широките му улици, се оценяват още по-добре през нощта. За такъв тип обиколки има специални пакети с автобус и водач.

Зад светлините на града

Plaza Callao се намира точно по средата на Gran Via, която е главната и най-оживена търговска улица на Мадрид. Това е едно от онези места, където обикновено отиваш за питие, кино или театър.

Но ако шопингът е въвлечен, си струва да се спрете покрай Calle Fuencarral, където са съсредоточени редица магазини, които ще запленят почитателите на модата. Друга опция е пазарът Fuencarral, съставен от около 20 малки магазинчета с разнообразни дрехи на достъпни цени. Ако спестите средства с изгоден полет, ще имате възможност да си напазарувате от там.

Calle Preciados е най-подходящото място за пазаруване. Магазините там сякаш нямат край, както и хората, които преминават през нея ден и нощ. Затова изглежда все едно светлините ѝ никога не изгасват.

В Испания е нормално да видите хора, които пият по баровете, разговарят и се смеят от 22:00 вечерта до сутрешните часове. Ако дестинацията ви е Мадрид, то това е още по-добре. През лятото, а също и през пролетта и есента, когато температурте позволяват, повечето заведения предлагат тераси на открито. Една подобна локация е бар El Diego, където се сервират коктейли от 22 години насам.

„Да излезам за тапас“ е най-вероятно един от обичаите в Мадрид, който най-много ще ви допадне. В почти всеки бар може да си вземете чаша вино или бира с малка порция местно ястие. Освен това, на безбройните места, където се предлага тапас е пълно с хора и атмосферата винаги е весела. След като обиколите няколко тапас барове, без съмнение ще ви се дотанцува.

В Мадрид има места за всички вкусове – от такива с жива музика, рок, джаз до фламенго. Когато става въпрос за танци, независимо от възрастта на посетителите, опциите са доста алтернативни – от модерна електрона музика до по-релаксираща музика, при която може и да водите разговор.

hubert.choroszewski@esky.com

Share
Published by
hubert.choroszewski@esky.com

Recent Posts

Ослепително белите скали на Закинтос

Варовиковите скали в комбинация с морето са невероятна комбинация, която улавя погледа и можете наистина да си почивате, само като…

1 година ago

Lufthansa Group ще спре над 90% от полетите си

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част II

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки…

1 година ago

Ryanair обмисля да спре всичките си полети

Най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа заяви, че намалява капацитета си с 80 процента, като не изключи и пълното приземяване на…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част I

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче, но все пак…

1 година ago

Всички полети на Lauda ще бъдат спрени

Заради бързото разпространение на вируса COVID-19 и ограниченията, наложени от много държави, всички полети на Lauda ще бъдат спрени.

1 година ago