Милано – градът на блясъка

Като център на италианската стокова борса, Милано влиза в американските класации за икономически най-важните градове в света. Той е сред значимите търговски и финансови центрове на световен мащаб. Италианският град е дом на големи корпорации като Алфа Ромео и емблематични модни брандове, сред които: Армани, Прада, Версаче, Долче и Габана, Етро, Миу Миу и други.

Изкуството на Милано

В допълнение на целия блясък и мода, градът е украсен от няколко паметници и уникални художествени изложения, като неоготическата катедрала Дуомо, чието построяване е отнело приблизително пет века. Тя е започната през 1387 г. от неизвестен архитект. Други забележителности са: Галерията на Виктор Емануил, Замъкът на Сфорците, Доминиканския манастир „Света Мария деле Грацие” с прословутата картина „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи.

Италиански романтизъм

Романтичната страна на Милано се изразява с неговите магични канали, квартали като Сан Сиро с площади, напомнящи средновековния период от развитието на града. Тази негова визия е в контраст със забързания център и го доближава до атмосферата на градове, като Парма и Бреша.

За любителите на футбола, би било доста удовлетворяващо да посетят стадиона, където двата известни европейски футболни отбора играят – AC Milan и Intenazionale Milan.

hubert.choroszewski@esky.com

Share
Published by
hubert.choroszewski@esky.com

Recent Posts

Ослепително белите скали на Закинтос

Варовиковите скали в комбинация с морето са невероятна комбинация, която улавя погледа и можете наистина да си почивате, само като…

1 година ago

Lufthansa Group ще спре над 90% от полетите си

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част II

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки…

1 година ago

Ryanair обмисля да спре всичките си полети

Най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа заяви, че намалява капацитета си с 80 процента, като не изключи и пълното приземяване на…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част I

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче, но все пак…

1 година ago

Всички полети на Lauda ще бъдат спрени

Заради бързото разпространение на вируса COVID-19 и ограниченията, наложени от много държави, всички полети на Lauda ще бъдат спрени.

1 година ago