Най-емблематичните бразилски градове – Част II

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки до безкрай. Любителите на градските пейзажи и туризъм трябва задължително да посетят...

Пътеводител из най-важните градове на Бразилия

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки до безкрай. Любителите на градските пейзажи и туризъм трябва задължително да посетят следните градове, за да придобият истинска представа за живота в съвременна Бразилия.

Да пием по коктейл в любимите „бараки“ на Форталеза

Удобно разположен на живописното североизточно крайбрежие на Бразилия, този двумилионен град ще ви зарадва с колониална архитектура, чудесни възможности за шопинг, плажове и типична бразилска атмосфера. 

 

Главните градски плажове Iracema и Meireles са осеяни с хотели, ресторанти и магазини, докато 8-километровият плаж Futuro ще ви предложи характерните за местната култура плажни барове – barracas, където можете да си вземете коктейл и да хапнете свежа морска храна. The Centro или Старият град на Форталеза е място, където можете да си напазарувате сувенири от малките магазинчета Любителите на природата обезателно трябва да посетят парк Coco Ecological.

Старият и Новият свят се срещат в Салвадор

Някога столица на Новия свят, Салвадор представлява забележителен пример за колониална архитектура. Вкусната местна кухня и пъстрата афро-бразилска култура, ще ви накарат да се отпуснете на фона на музиката и плажните залези. Можете да прекарате цял ден, разхождайки се из калдъръмените улички на Стария град (Pelourinho), който е част от световното културно богатство на ЮНЕСКО, заради бляскавите си църкви и сградите в пастелни цветове, които днес са превърнати в бутици и ресторанти. Салвадор има страст към музиката, затова бъдете сигурни, че там ще намерите подходящ бар или клуб, в който да се забавлявате подобаващо.

Животът на брега винаги е по-красив

Порто Алегре е столица на региона Рио Гранде до Сул и модерен пристанищен град, разполагащ със свой културен, артистичен, кулинарен и нощен живот. Повечето от добрите барове и микропивоварни се намират около кварталите Cidade Baixa и Moinhos de Vento или реставрираният Старинен град. Други интересни местенца в Порто Алегре са местният Музей на изкуството, катедралата, дворецът Piratini и големият парк Farroupilha.

Манаус – градското сърце на Амазония

Не може да пропуснем град, който се намира в сърцето на джунглата, която е съществена част от натюрела на необятната Бразилия. Въпреки че е разположен насред Амазония и е столица на щата Амазонас, Манаус ще ви изненада с екстравагантни сгради, музеи, църкви, паркове, големи площади. Веднага прави впечатление великолепната сграда на операта Teatro Amazonas, построена в неокласически стил. Разположен под влиянието на две реки – Рио Негро и Солимоес, Манаус ще ви предложи много живописни картини. 

 

Не пропускайте и характерната амазонска кухня, която може да опитате във всеки от местните ресторанти. Ако тази дестинация ви се струва прекалено далечна, не се залъгвайте – с правилните самолетни билети и резервация на хотел, всичко е само на няколко клика разстояние от вас.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg