10 неща, които да направите в Ню Йорк – Част II

Ако искате да се отдадете на културен туризъм в не много голям и шумен град, да се насладите на история, архитектура, изкуство и кухня, спокойно може да прегледате вариантите за полети за някоя от следните дестинации.

Как да бъдем истински нюйоркчани поне за кратко

Американският град, който никога не спи, със сигурност може да запълни на 110% програмата ви. Обикновено е доста трудно да се отсеят забележителностите и активностите, които да изпробвате за ограничено време на подобна дестинация, пренаситена с възможности и предлагане. Затова, съсредоточете се над тези неща, които ще ви потопят в естествената атмосфера и ще ви оставят с типичните „нюйоркски спомени“.

Архитектура и история

Ню Йорк е дом на някои от най-забележителните и впечатляващи сгради на нашето време. С помощта на Центъра по архитектура може да изберете един от туровете из Манхатън, които показват и разказват историите на най-важните и известни сгради, а покрай тях и тази на самия град.

Разходка с лодка

Нюйоркчани не се възползват често от заобикалящите ги водни пространства. Жителите на Манхатън по-специално имат доста възможности за плаване и разходки. Можете да вземете ферибот до Уилямсбърг, направо до магазина на ИКЕА или до Статуята на свободата. Ето и една подсказка – Staten Island Ferry е безплатен, а бирата, която се продава на борда струва по-малко от 5 долара. Това е възможно най-бюджетният круиз, на който ще попаднете.

Неделен брънч

Неделният брънч е уважавана социална традиция за жителите на Ню Йорк. Съчетаването на закуската и обяда с приятели навън, се е превърнало в толкова популярен обичай, че обезателно трябва да си направите резервация за някои от по-посещаваните заведения. Дори и да решите в последния момент да отидете на брънч, се пригответе да почакате известно време за маса. В почти всички случаи обаче това си заслужава. Заведенията предлагат хапване и кафе американо на корем срещу определена сума.

Бой с възглавници

Колкото и възрастен да е човек, понякога детето в него просто иска да се забавлява. Възможност за това е годишният бой с възглавници, който се провежда на всеки първи април на площад „Обединение“ (Union Square) и това съвсем не е шега. Ако събитието ви се стори забавно, имайте предвид, че шареният и предизвикателен Ню Йорк предлага и други подобни дейности. „Ден без панталони в метрото“ се провежда всеки януари от 2002 г. насам (през 2019 г. ще бъде на 13 януари). Както звучи, ентусиасти пътуват само по обувки и долно бельо. Затова не се учудвайте на нищо, което ще видите или чуете в града на неограничените възможности и идеи, а смело се присъединете към всичко, което ви допадне.

Големият парад за Деня на благодарността

Всяка година през ноември Macy’s Thanksgiving Parade изпълва Ню Йорк със своите балони, клоуни, артисти, още балони, посетители и дори повече балони. Ако нямате закупен билет за ограничените стоящи места няколко месеца предварително, то най-вероятно ще ви се наложи да прекарате няколко часа прави на не особено топлото ноемврийско време в Ню Йорк. Това е от онези активности, които не бихте повторили, но все пак трябва да преживеете поне веднъж в живота си. Освен това, всяка американска медия отразява парада, а редица известни личности се включват в него.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg