Eurowings ще лети от два германски града до София

Те стартират от зимния сезон 2019/2020

Германската нискотарифна авиокомпания планира да пусне два маршрута до София.

 

Новите полети ще са от Дюселдорф и Щутгарт, като ще се изпълняват два пъти седмично и стартират на 31 октомври (Дюселдорф – четвъртък и събота, а Щургарт – вторник и неделя).

 

Билетите вече са в продажба.

 

Превозвачът пусна общо девет нови през летния и зимния график 2019. Дъщерното дружество на Lufthansa разширява мрежата си от Дюселдорф, Кьолн и Щутгарт.

За Дюселдорф

Когато в Дюселдорф се представят най-новите колекции от висшата мода и прет-а-порте, присъства не само цяла Германия, а целият свят на модата. Два пъти годишно световните модни творци и купувачите се събират тук, на Рейн, където организираното от компанията Игедо най-голямо за своето време модно изложение в света – „Галерия Дюселдорф“ – отваря врати.

 

Тук се решава какво ще се прави през следващия сезон: Дюселдорф е най-влиятелният център на модата в Германия. Най-новите модели на дизайнери и кутюристи се представят в над 800 шоурума и то не само по време на изложенията, а в изключителните бутици по елитния булевард „Кьонигсалее“ човек твърде лесно се поддава на изкушението да си ги купи. Марко Поло, Хюго Бос, Щрелсон и Калвин Клайн – това са част от изкусителите, които си правят компания с Армани, Булгари, Гучи, Джил Сандер, Прада, Тифани или Версаче в една мрежа на добрия вкус.

 

Разбира се, би било прекалено повърхностно Дюселдорф да се възприема само като рай на модата и шопинга; градът предлага много повече. Хората, които се интересуват от култура, също се чувстват тук като у дома си: събития като културния фестивал „Алтщатхербст“ (есен в стария град) привличат десетки хиляди гости; освен това градът е приютил многобройни театри, концертни зали, галерии, множество исторически забележителности и прекрасни паркове. А когато говорим за култура, задължително трябва да споменем и това, че музеите и реномираната Академия на изкуствата в Дюселдорф дават огромен принос за добрата репутация на града, а на всеки четири години празникът на изкуствата – наречен Квадриенале, с неговата високоценена изложбена програма поставя Дюселдорф във фокуса на международната културна общност.

 

В допълнение, в Дюселдорф се намира третата по големина, след тези в Лондон и Париж, японска общност в Европа. Пъстрият японски квартал с типичните за страната супермаркети, книжарници, ресторанти и много други е възникнал около хотел „Никко“ на „Имерманщрасе“. Изтощените от мода, изкуство и култура могат да намерят пълна релаксация на „Бургплац“, един от най-прекрасните площади в Германия, където след приключване на работния ден и в края на седмицата се събира цял Дюселдорф. Тук се съчетават в едно чаша отлежала бира, гледката към Рейн и наслаждаването на живота. И ако забележите, че изключително много хора са облечени впечатляващо модерно, ще знаете причината.

За Щутгарт

Човек може да кара коли. Или да ги сънува. И за двете неща Щутгарт е точният адрес: Не само защото тук се произвеждат световни марки автомобили, но и защото в Щутгарт историята на автомобила е по-жива от всякъде другаде. Мечти на четири колела: При всяко посещение в Щутгарт те се превръщат в удивителна реалност.

 

Автомобилът има много бащи, но само една родина. И това е Щутгарт: от деня, в който в един парник, превърнат в работилница – днес много посещавано паметно място – Готлиб Даймлер и Вилхелм Майбах изобретяват първия лек, бързо оборотен бензинов двигател. Това се случва през 1885 г., оттогава звездата на Щутгарт грее ярко над света на автомобила. Особено ярко грее тази звезда в музея на Мерцедес-Бенц, единственият музей по света, който онагледява без никакви пропуски историята на автомобилостроенето. Футуристичният вид на музейната сграда впечатлява още отвън, вътре обаче, при вида на 160-те автомобилни бижута, Ви завладява истински възторг. Други разкошни екземпляри са изложени в Classic Center Fellbach, а между тях е и абсолютната класика: 300SL с крилати врати. Разбира се класическите модели на Порше също са много известни. Моторизираните легенди, които музеят Порше излага, също предизвикват блясък в очите. Феновете на олдтаймърите ценят особено автомобилния център, разположен на някогашното летище, сега под защита на закона за опазване на паметниците. Центърът заедно с хотел V8 предлага великолепна рамка за всичко, свързано със специалните автомобили, поддръжката им и красивите аксесоари. Всяка година през март любители на автомобилната класика от цял свят се срещат на може би най-хубавия панаир за автомобили в Германия – Retro Classics; а Retro Classics meets Barock, тази ексклузивна среща на олдтаймери, провеждана пред живописните кулиси на замъка Лудвигсбург, хвърля мост към една съвсем друга, но също така пленителна култура.

 

Отново в настоящето: обиколката на заводите на Мрецедес-Бенц в Зинделфинген позволява широк поглед зад кулисите на модерната автомобилна индустрия и със сигурност поражда някое и друго скрито желание. Бързо става ясно обаче, че Щутгарт предлага не само автомобилни изкушения. Прекрасното разположение на града в един от най-големите лозарски райони на Германия, подсказва другата страст на жителите му: изисканото хранене и пиене. Щутгарската гастрономия гарантира кулинарни преживявания в скалата от специалитети като „шпецле” до вино „Шпетбургундер” както в бирарийката на ъгъла, така и в награждавания ресторант от най-висок клас с международна известност; малки и големи празници, най-известният от които е Канщатер Вазен, навсякъде Ви приканват да празнувате и Вие, да преживеете истинско гостоприемство и да се радвате на живота. Идеалното място за среща преди „обиколката на насладите” е Дворцовият площад (Schlossplatz): Вероятно никъде другаде дворецът не определя до такава степен вътрешноградската среда както Новият дворец определя ситито на Щутгарт. А който предварително е посетил Музея на изкуството Щутгарт, великолепната колекция от произведения на класическата модерност и на съвременното изкуство, който е проследил историята от Каменната ера до Ренесанса в Стария замък, той наистина си е заслужил спокойна и изискана вечер. И по отношение на театралното изкуство Щутгарт е на най-високо ниво: Държавният театър Щутгарт е най-големият обединен театър в света, неговият балетен, театрален и оперен състав от години се радват на световна слава. За музикални деликатеси се грижат и големите оркестри на Щутгарт, джаз-клубовете, мюзикълите в международния център (SI-Centrum). Търговски улици от световен ранг са Кьонигсщрасе и Калвер Щрасе, но би трябвало да отделите време и за друго развлечение: „Вилхелма” е най-популярното място за прекарване на свободното време в града, една от най-красивите зоологически и ботанически градини, с около 8  000 животни тя е и една от най-богатите на животински видове в света, и е – това също е възможно в Щутгарт – абсолютно забранена за автомобили.

todor.todorov@esky.com

Share
Published by
todor.todorov@esky.com

Recent Posts

Ослепително белите скали на Закинтос

Варовиковите скали в комбинация с морето са невероятна комбинация, която улавя погледа и можете наистина да си почивате, само като…

1 година ago

Lufthansa Group ще спре над 90% от полетите си

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част II

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки…

1 година ago

Ryanair обмисля да спре всичките си полети

Най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа заяви, че намалява капацитета си с 80 процента, като не изключи и пълното приземяване на…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част I

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче, но все пак…

1 година ago

Всички полети на Lauda ще бъдат спрени

Заради бързото разпространение на вируса COVID-19 и ограниченията, наложени от много държави, всички полети на Lauda ще бъдат спрени.

1 година ago