Lufthansa Group ще спре над 90% от полетите си

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група ще спрат да изпълняват редовните си полети.

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група ще спрат да изпълняват редовните си полети в резултат на безпрецедентната криза при търсенете на самолетни билети, обвързана с налаганите от различни страни ограничения за пътуване.

 

Три авиокомпании част от Lufthansa Group (Brussels Airlines, Austrian Airlines and Air Dolomiti) вече спряха всичките си полети. От групата казаха също, че самата Lufthansa ще прекрати полетите на дълги разстояние от Мюнхен, оставяйки само тези от Франкфурт.

 

Swiss ще летят 3 пъти седмично до Нюарк. Само няколко са градовете в Европа, които ще бъдат обслужвани от полети на кратко разстояние – Франкфурт, Мюнхен, Цюрих.

 

Lufthansa планира около 140 специални полета, с които да помогне на хората да се приберат вкъщи.

 

Lufthansa Group обяви оперативна печалба от 2 милиарда евро (2,2 милиарда долара) за 2019 г. на 13 март. Заедно с това главният изпълнителен директор Карстен Спор отбелязва, че в момента никой не може да предвиди последствията. Той добави също и че това е най-голямото предизвикателство в историята на компанията.

 

Credit Suisse прогнозира на 16 март, че Lufthansa може да направи оперативна загуба от 1,5 милиарда евро през тази година, а също така се застъпи за авиокомпания, която планира да вземе под наем самолети като начин за подобряване на финансовото си състояние през следващите месеци.

 

Финансовият ръководител Улрик Свенсън заяви: „Lufthansa Group е финансово стабилна и може да се справи с извънредна кризисна ситуация като настоящата.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg