Ryanair с нова дестинация от София

Авиокомпания номер 1 в Европа обяви, че стартира нов маршрут от София до...

Ryanair, авиокомпания номер 1 в Европа, анонсира нов маршрут от София до Париж.

 

Полетите започват да се изпълняват от 28 октомври като част от зимното разписание на авиокомпанията, а честотата им ще бъде 3 пъти седмично – в понеделник, сряда и петък.

 

Билетите вече са в продажба, а цените започват от €28 в посока.

За Париж

От оживените си брегове, красотата и очарованието на архитектурата, вкусната храна, безбройните възможности за разглеждане на изкуство, култура и история – причините, поради които обичаме Париж, са толкова разнообразни, колкото самия град.

 

Безкрайното изкуство и история

 

Ако музеите са твоята любов, тогава Париж е градът за теб. Градът е с огромен арсенал от около 150 музея, които да разглеждаш и „изследваш“. Лувъра, Оранжерията, Център „Жорж Помпиду“ – някои от най-известните художествени и исторически музеи са в сърцето на града. Местните и по-опитните туристи чакат първата неделя на месеца, когато много от музеите предлагат безплатен достъп.

 

Звуците на града

 

Величествен звън на църковни камбани. Разговори на различни езици. Стъпки по калдъръмени улички. Звук от хилядите фотоапарати, които едновременно заснемат Мона Лиза в Лувъра. Улични музиканти. Това е саундтрака на града. Без значение къде си, ако затвориш очите си за кратко, ще усетиш Париж чрез живата му какафония от звуци, различна във всеки един момент.

 

Красивите мостове

 

В Париж има 37 уникални моста. Всеки от тях има свой собствен архитектурен стил и заема специално място в историята на Париж. Тези мостове също допринасят до голяма степен за романтичната атмосфера на Париж, а дамите най-вероятно добре помнят и моста, на който Кари Брадшоу се срещна с нейния възлюбен в не безизвестния филм „Сексът и градът“.

 

Пазарните улици

 

Пазарните улици в Париж са оживени и наситени както с местни жители, така и с любопитни туристи. Улица Mouffetard в Латинския квартал е може би най-известната пазарна улица в града. Можеш да си купиш интересни и непознати френски сирена, хляб и други провизии за своя пикник пред Айфеловата кула, а ние ти гарантираме, че това ще е един от най-запомнящите се пикници, които някога си си правил.

 

Пекарните на всяка улица

 

Докато опознаваш Париж, със сигурност искаш или не, ще поспираш на различни места, за да хапваш. Ще обикаляш толкова много, че това е просто задължително. Добрата новина е, че ще намериш бързи и вкусни сладкиши, сандвичи и студени напитки на всеки ъгъл. Не се изненадвай от умората и болките в краката – когато си в Париж това е съвсем нормално!

 

Лесното ориентиране

 

Макар че е оживен град, Париж всъщност е доста лесен за навигация. Обновяването на града е започнало през 1853 г. и завършва  през 1870 г. Всичко е много добре организирано, повечето улични знаци ясно посочват номерацията и лесно можеш да рабереш къде се намираш. Можеш да обикаляш Париж посредством метро, ​​автобус, влак, велосипед под наем или пеша. Нова метростанция ще те  посрещне на всеки 500 метра, а някои от станциите са истинско произведение на изкуството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg