Полети до Каламата от София за €7

Малко вероятно е, но ако ви омръзнат плажовете на региона или просто желаете алтернативен вариант за почивка в Гърция, в близост до града се намират пещерите Дирос, които сами по себе си са една от основните причини да посетите Каламата.

Как?

Със самолет

Кога?

16 юни - 23 юни 2019

Къде?

Пафос от София

Почивка в Гърция: От София до Каламата за €7 (полет) + настаняване от €16/нощувка! Намери евтина почивка от София и резервирай билет на добра цена!

 

Каламата е град, разположен в югоизточната част на Пелопонес, Гърция.

 

Градът е построен върху руините на древния град Ферес, в подножието на внушителния Тайгетос, в сърцето на Месинския залив.

 

Малко вероятно е, но ако ви омръзнат плажовете на региона или просто желаете алтернативен вариант за почивка в Гърция, в близост до града се намират пещерите Дирос, които сами по себе си са една от основните причини да посетите Каламата.

 

Още едно заслужаващо внимание пътешествие е пътят към Спарта, където освен исторически забележителности, си струва да се насладите и на великолепната природна красота на планината Тайгетос. В удивителната местност Полилимнио, разположена на 32 км от Каламата, ще имате възможността да разгледате петнадесет приказни езера с водопади, създаващи истински омагьосващ пейзаж, заобиколен от маслинови горички и лозя. Идеален избор за изучаване на природата е 19-километровия пролом Ридомос, намиращ се в близост до града, в покрайнините на селището Мани.

 

Разбира се, най-подходящото място за започване на опознавателно пътешествие в града е неговият център – тръгвайки по тесните му улички ще имате възможността да се насладите на построената през 1317 година църква на Светите Апостоли. Посетете археологическия музей Бенаки, общинската галерия и историко-етнографския музей, в който ще откриете военни артефакти от 1821 година.

 

В самия град, както и в околностите ще откриете многобройни таверни, в които се поднасят великолепни ястия от морски дарове и отлични лакомства по местни рецепти.

 

За туристи, които не си представят почивката без забавления в нощните клубове, градът предлага огромен избор на кафенета, барове, дискотеки, клубове и ресторанти.

Период на пътуване:

16 юни – 23 юни 2019

Настаняване:

Сравни стотици сайтове за настаняване и спести пари, намери още много  на Hotelscombined.

Препоръчваме хотел:

 

Hotel Ibiscos ★★★

За €7 резервираш самолетен билет от София до Каламата с Ryanair.

 

Багаж:
В цената е включен 1 брой ръчен багаж с размер 40 x 20 x 25 см.

проверете други публикации:

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

Полети до Виена от Бургас за €19

Ryanair SALE! До 20% намаление на полети

До 45% намаление за полети на Qatar Airways

Полети до Истанбул от София за €124

Неустоими цени от Air France

Volotea ПРОМО: Полети от €9 в посока

© Copyright 2017 by spirka.bg