Полети до Киев от София за €38

Киев е един от най-древните градове в Източна Европа, възникнал още през 5 в. Река Днепър играе важна роля в неговия живот.

С какво?

Самолет

Кога?

26 май - 29 май 2019

Къде?

Украйна от София

Почивка в Украйна: От София до Киев за €38 (полет) + настаняване от €6/нощувка! Намери евтина почивка от София и резервирай билет на добра цена!

 

Киев е един от най-древните градове в Източна Европа, възникнал още през 5 в. Река Днепър играе важна роля в неговия живот. През топлите месеци има туристически разходки с корабчета, а по брега и на някои от островчетата има обособени плажни ивици и заведения. Най-оживената улица е Крешчатак, където пулсът на града се усеща сред множеството магазини, ресторантчета и кафенета. През уикенда е забранено преминаването с автомобил през нея и тя се превръща в любим маршрут за разходка.

 

Православни храмове

 

Едно от нещата, с които Киев е известен са добре запазените храмове от различни периоди – „Св. София“ от 11 в., която е пример за средновековна източноевропейска архитектура, Десятинската църква, която е изградена върху останки от 10 в., Пещерните манастири от „Киевско-Печаторската Лавра“, които са издълбани от монаси, живяли в изгнание, манастирът със златното купе „Св. Михаил“ и др.

 

Статуи и паметници точно за снимка

 

По улиците на Киев могат да се видят различни статуи и паметници, носещи интересно значение. Най-известен е паметникът на Родината Майка, който достига височина от 102 м. Останалите, сред които: Таралежът, Дамата и Господина, Носът на Гогол, Котаракът, Балерината, пейката във вид на очила, паметниците на Баба Яга, Шопен, Принц Владимир, основателите на Киев и Арката на приятелството са само част от атракциите, радващи туристите.

 

До Пирогов, но не по спешност

 

Историческото селище Пирогов, което се намира в покрайнините на украинската столица, представя нагледно битът, културата и архитектурата на цялата страна.

Период на пътуване:

26 май – 29 май 2019

Настаняване:

Сравни стотици сайтове за настаняване и спести пари, намери още много  на Hotelscombined.

Препоръчваме хотел:

 

Premier Hotel Rus ★★★

Кола под наем:

Можеш да намериш най-добрите цени за коли под наем на Rentalcars.com.

За €38 резервираш самолетен билет от София до Киев с Ryanair.

 

Багаж:
В цената е включен 1 брой ръчен багаж с размер 40 x 20 x 25 см.

проверете други публикации:

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

Полети до Виена от Бургас за €19

Ryanair SALE! До 20% намаление на полети

До 45% намаление за полети на Qatar Airways

Полети до Истанбул от София за €124

Неустоими цени от Air France

Volotea ПРОМО: Полети от €9 в посока

© Copyright 2017 by spirka.bg