Полети до Фридрихсхафен от София за €65

За незапознатите с езика на Гьоте, Фридрихсхафен вероятно звучи като скоропоговорка, но всъщност е красиво и спокойно градче, разположено на брега на Боденското езеро.

С какво?

Самолет

Кога?

19 сеп - 26 сеп 2019

Къде?

Германия от София

Почивка в Германия: От София до Фридрихсхафен за €65 (полет) + настаняване от €38/нощувка! Намери евтина почивка от София и резервирай билет на добра цена!

 

За незапознатите с езика на Гьоте, Фридрихсхафен вероятно звучи като скоропоговорка, но всъщност е красиво и спокойно градче, разположено на брега на Боденското езеро, наричано още от французите Констанс, което е една най-големите природни забележителности в региона. Уютното градче се намира близо до границите с Австрия и Швейцария, което е подсказка за следващото ви интернационално бягство.

 

Боденското езеро е известна туристическа атракция в Германия. Забележителности, свързани с него, които може да посетите са островът на цветята Майнау с разнообразни тропически видове и манастирът на Райхенау. В северната част на езерото има възможност за гмуркане и подводни спортове, плаването с яхти и лодки е възможно във всяка негова част.

 

Най-необичайната забележителност на Фридрихсхафен е Музеят на дирижаблите, създаден от компанията на граф Цепелин, която в началото на 20-ти век е водещ производител на този тип летателни апарати. Сградата на музея се намира в тази на бившата градска гара. Друг подобен, изключителен музей е този на Клод Дорние, посветен на Авиацията и космонавтиката. Там ще разгледате истински самолети, сателити и космонавтско оборудване.

 

Музеят на образованието на Фридрихсхафен е сред най-известните подобни музеи в Германия. Разхождайки се по коридорите на сградата и влизайки в отделните кабинети, ще пропътувате през времето и ще забележите колко много се е променила образователната система от времето на пясъка и тебеширите до днешните дигитални технологии.

 

Разходка край езерото

 

Разбира се, всеки град, който се намира в непосредствена близост до езеро, море, океан или река, си има своята крайбрежна улица или булевард, които са едни от най-оживените места. Това важи и за Фридрихсхафен – не пропускайте да се разходите около Бденското езеро и да се насладите на природата.

 

Боденски фестивал

 

Всяка година в рамките на близо месец (обикновено изцяло през май) се провеждат около 80 културни събития на 35 места в града, като литературни четения, театрални представления, изложби, джаз, оперни, хорови и други музикални концерти. Темата на фестивала е различна при всяко негово издание.

 

Разузнавателната кула

 

22-метровата кула от стомана е достъпна за всеки, който иска да изкачи стъпалата ѝ и да види гледката към града.

Период на пътуване:

19 сеп – 26 сеп 2019

Настаняване:

Намери изгодни оферти за хотели, хостели и други на Hotelscombined.

Препоръчваме хотел:

Holiday Inn Express Friedrichshafen ★★★

Кола под наем:

Можеш да намериш най-добрите цени за коли под наем на Rentalcars.com.

За €65 резервираш самолетен билет от София до Фридрихсхафен с Wizz Air.

 

Багаж:
В цената е включен 1 брой ръчен багаж с размер 40 x 30 x 20 см.

проверете други публикации:

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

Полети до Виена от Бургас за €19

Ryanair SALE! До 20% намаление на полети

До 45% намаление за полети на Qatar Airways

Полети до Истанбул от София за €124

Неустоими цени от Air France

Volotea ПРОМО: Полети от €9 в посока

© Copyright 2017 by spirka.bg