Блясъкът на Ню Йорк

Наричан от мнозина "столицата на света", Ню Йорк е на най-космополитният град в света. Всяка година този необятен град се посещава от повече от 47 милиона туристи, както американски, така и чуждестранни. Ако вече сте решили защо искате да посетите „градът, който никога не спи“, ви предлагаме най-добрите дестинации за разходка в Голямата ябълка.

Статуята на свободата

Няма как да не разпознаете тази емблематична забележителност още от прозореца на самолета, която е разположена в Battery park, на южния край на Манхатън. Статуята е от Франция за град Ню Йорк през 1886 г., а днес се е превърнал в един от символите на Съединените щати. За да стигнете до там, трябва да вземете ферибот. Ако желаете да се изкачите до короната на „дамата на свободата“, то ще се наложи да закупите билети поне няколко седмици по-рано. Ако не сте успели да резервирате билет, пак можете да посетите вътрешността на статуята, за предпочитане е да пристигнете рано, за да избегнете дългите опашки. При желание, можете да посетите остров Елис, който е следващата спирка на ферибота.

Таймс скуеър

Ако някога сте виждали Ню Йорк по телевизията, това е повече от сигурно, че знаете за Таймс Скуеър. Там е люлката на изкуството и развлеченията, особено на известните музикални представления на Бродуей. Очарованието на това място се състои в това, колко е претъпкан и пъстър може да бъде. На Таймс скуеър има хиляди възможности за хранане и развлечения. Естествено е най-добре да му се наслаждите през нощта, когато светлините превземат мястото. Атмосферата и емоциите, които предизвиква, са достатъчни, за да компенсират продължителния полет до Ню Йорк.

Сентръл парк

С дължина от 4 километра и широчина 800 метра, Сентръл парк е най-големият градски парк в Ню Йорк. Там можете да намерите обширни поляни, водопади, лагуни и други природни красоти. Освен това, имате възможност да посетите едноименната зоологическа градина, разположена в парка. За да се насладите на разходката, без да ходите прекалено много, препоръчваме да наемете велосипед – това ще бъде едно незабравимо преживяване. След разходката си можете да продължите по Пето Авеню, известно с луксозните си магазини. Неслучайно то е наричано още Авеню на милионерите.

Център “Рокфелер“

Разположен между 48-ма и 51-ва улица, този огромен лъскав комплекс е определям като „град в града“. Сред 19-те търговски сгради ще намерите магазини, барове, театри, ресторанти и телевизионни студиа, като всички са свързани чрез подземни тунели, които от своя страна имат достъп до метрото. В допълнение към всичко това е прекрасната гледка, която се открива от последните етажи на небостъргачите, заради която доста хора посещават центъра. Това е една истинска империя с нюйоркски фон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg