Богота в шест стъпки

Богота е град с население над 10 милиона души и като такъв, може да се окаже доста трудно да се ориентирате,
кои са най-интересните и безопасни места за посещение.

Най-важните и интересни квартали на колумбийската столица

1. La Candelaria

Този квартал е историческото сърце на Богота и е дом на многобройни забележителности. Той често се нарича „центъра“ и олицетворява това, което Богота е представлявала първоначално – пъстри сгради, калдъръмени улички и усещане за колумбийска култура. La Candelaria е домът на известния Златен музей, в който се помещават над 55 000 отделни златни предмети, открити на различни места в Колумбия. Друг обект, който също не бива да пропускате в обиколката си, е художествена галерия Ботеро, която пази редица картини на Ван Гог, както и шедьоври на един от най-добрите колумбийски Фернандо Ботеро. Около площад „Боливар“ се намират сградите на повечето министерства, както и домът на президента. Това е голямо и открито пространство, популярно сред туристите и домакин на много събития през цялата година. Този квартал е чудесна отправна точка за опознавателни турове из града, но през нощта трябва да сте внимателни.

2. Usaquen

Usaquen се намира в северната част на града и е район, известен със своя неделен пазар. Той е открит и хората могат да избират между разнообразие от хранителни продукти, произведения на изкуството, ръчно изработени от местни занаятчии предмети. Там ще се почувствате, като в малко европейско селце, заради тесните улички, къщите в колониален стил и прекрасните ресторанти. Usaquen е един от най-тенденциозните и посещавани квартали в Богота.

3. Zona Rosa

Това е модерното царство на моловете. Бутици на световни модни брандове, скъпи ресторанти, хотели и всякакви увеселителни съоръжения, са в състояние да привлекат вниманието ви за няколко часа. Това е един от най-безопасните квартали на Богота, в който спокойно можете да се разхождате и късно вечер. Zona Rosa съдържа в себе си специално обособена Zona T, предназначена само за пешеходци. Редица ресторанти, барове и нощни клубове образуват зона във вид на буквата Т, откъдето идва и наименованието ѝ. Повечето местни и туристи прекарват четвъртък, петък и събота вечер там.

4. Chapinero

Този квартал се намира сравнително близо до центъра, затова толкова много експати решават да живеят там. Освен това, е дом на няколко от университетите на Богота. Това обяснява неговата космополитност, оживеност и наличие на много млади хора. Там се намира т.нар. Zona G или Гурме зона, включваща редица ресторанти и магазини, предлагащи интернационална кухня. Кварталът е много популярен сред местните жители и е идеалната дестинация, на която да опитате уникална и различни ястия.

5. Teusaquillo

В квартала Teusaquillo е разположен най-големият парк на Богота – „Симон Боливар“. Там се провеждат различни събития, включително концерти и панаири. Паркът е също чудесно място за почивка и измъкване от шума и суетата на града. Разполага с езеро, подходящо за каяк и разходки с лодки. Teusaquillo е дом и на Corferias (най-големият конгресен център), различни правителствени сгради, Посолството на САЩ и библиотеката Virgilio Barco, която също е най-голямата обществена библиотека в Богота.

6. Santa Fe

Санта Фе е доста комуникативна област – дом на няколко университета, паркове (като Парка на независимостта) и музеи (Национален музей и Музей на модерното изкуство). Там се намира и Международният център, помещаващ голям брой барове и ресторанти. В неделя кварталът е затворен за автомобили между 7:00 и 2:00 ч., позволяващ на велосипедистите да се движат свободно. От там можете да вземете кабинков лифт или влак до хълма Monserrate, който е най-емблематичните забележителности на Богота. Там, на височина от 3 250 метра, ще възприемете истинските мащаби и великолепие на колумбийската столица.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg