Вместо до Меминген ще летим
до Фридрихсхафен с Wizz

Унгарската нискотарифна авиокомпания ще лети временно от София до красивото градче, разположено на Боденското езеро.

Унгарската нискотарифна авиокомпания ще лети временно от София до Фридрихсхафен.

 

Това се налага поради ремонтни дейности на летището в Меминген.

 

От летището казват:

„За да се осъществи своевременно планираното разширяване на пистата, всички полетни операции ще бъдат преустановени от 17 до 30 септември 2019 г.“

 

Полетите ще се изпълняват от 17 до 30 септември 2019 г. в дните вторник, четвъртък и събота.

За Фридрихсхафен

За незапознатите с езика на Гьоте, Фридрихсхафен вероятно звучи като скоропоговорка, но всъщност е красиво и спокойно градче, разположено на брега на Боденското езеро, наричано още от французите Констанс, което е една най-големите природни забележителности в региона. Уютното градче се намира близо до границите с Австрия и Швейцария, което е подсказка за следващото ви интернационално бягство.

 

Боденското езеро е известна туристическа атракция в Германия. Забележителности, свързани с него, които може да посетите са островът на цветята Майнау с разнообразни тропически видове и манастирът на Райхенау. В северната част на езерото има възможност за гмуркане и подводни спортове, плаването с яхти и лодки е възможно във всяка негова част.

 

Най-необичайната забележителност на Фридрихсхафен е Музеят на дирижаблите, създаден от компанията на граф Цепелин, която в началото на 20-ти век е водещ производител на този тип летателни апарати. Сградата на музея се намира в тази на бившата градска гара. Друг подобен, изключителен музей е този на Клод Дорние, посветен на Авиацията и космонавтиката. Там ще разгледате истински самолети, сателити и космонавтско оборудване.

 

Музеят на образованието на Фридрихсхафен е сред най-известните подобни музеи в Германия. Разхождайки се по коридорите на сградата и влизайки в отделните кабинети, ще пропътувате през времето и ще забележите колко много се е променила образователната система от времето на пясъка и тебеширите до днешните дигитални технологии.

 

Разходка край езерото

 

Разбира се, всеки град, който се намира в непосредствена близост до езеро, море, океан или река, си има своята крайбрежна улица или булевард, които са едни от най-оживените места. Това важи и за Фридрихсхафен – не пропускайте да се разходите около Бденското езеро и да се насладите на природата.

 

Боденски фестивал

 

Всяка година в рамките на близо месец (обикновено изцяло през май) се провеждат около 80 културни събития на 35 места в града, като литературни четения, театрални представления, изложби, джаз, оперни, хорови и други музикални концерти. Темата на фестивала е различна при всяко негово издание.

 

Разузнавателната кула

 

22-метровата кула от стомана е достъпна за всеки, който иска да изкачи стъпалата ѝ и да види гледката към града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg