Градините на Лондон

Англичаните са известни с перфекционизма си относно паркове и градини и това не може да убегне на никой, който посещава столицата на Великобритания

Кои са най-цветните кътчета на британския мегаполис?

Независимо от времето навън или вашето настроение, приказните лондонски градини ще ви потопят в паралелен свят със своите старателно оформени цветни лехи, буйна растителност, езерца, фонтанчета и изненадващо богат животински свят. Колкото и странно да звучи, ако обичате разходки сред природата, потърсете самолетни билети до мегаполиса, който е в състояние да ви предложи цяла седмица разнообразни пейзажи в своите паркове и градини. Полетите до Лондон никога не са били по-изгодни, а това е страхотен избор на дестинация, съчетаваща модерни музеи, впечатляваща архитектура, вълнуваща градска атмосфера и зелени кътчета.

Ричмънд парк е дом на 630 червени елена и 12-километров маршрут за колоездачи. Възможността да видите елени на живо в естествена среда е доста голяма, но трябва да спазвате приетата дистанция от 15 метра.

Кристал Палас парк в Югоизточен Лондон е идеален за прекарване на време със семейството. В парка има фигури на динозаври, които са любима атракция на децата, езеро с лодки под наем, игрални площадки за по-малките, а в центъра му се намира Спортният комплекс Кристал палас. Той съдържа плувен басейн, стадион за лекоатлети и игрище за плажен волейбол.

Най-новият и модерен лондонски парк

Олимпийският парк Кралица Елизабет е най-новото попълнение в дългия списък с лондонски градини и паркове. Построен през 2012 г. по повод Летните олимпийски игри, с неговите 568 дка тревни площи, ливади и водни зони, той разполага и със спортни съоръжения от световна класа. Най-ефектното съоръжение със сигурност е кулата Орбит със своя ужасно дълъг тунел за спускане, който ще ви върне в детството.

Паркът Сейнт Джеймс често е засенчван от по-големите си побратими – Хайд парк и Риджънтс парк, но предлага чудесни условия за джогинг. Езерцата, фонтаните и сенчестите градини ви примамват да си починете след дълга разходка или четене навън. Емблематичният син мост предлага изглед към Бъкингамския дворец в едната посока, Биг Бен и Окото на Лондон в другата посока. Сред постоянните обитатели на парка са пеликаните, които са подарък на крал Чарлс II от руски дипломат през 1664 г.

По следите на нулевия меридиан

Паркът Гринуич е най-старият в града, предлага чудесна гледка към част от Лондон и някога е бил ловно поле. От там минава главният Гринуичкия меридиан, Кралската обсерватория и няколко заведения.

Градините на двореца Кенсингтън са наистина прекрасни и носят нежния почерк на любимката на британския народ – принцеса Даяна. Мястото е идеално за спокойна разходка и пикник. Там се намират Алберт мемориъл, статуята на Питър Пан и бялата градина, посветена на Даяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg