Да опознаем Португалия за една седмица – Част II

Отправяйки се към Порто, си отделете достатъчно време за една или две спирки. Местата, които си заслужават, са историческият град Коимбра, където се намира най-старият университет на страната и...

Какво ни очаква в земята на мореплавателите?

Отправяйки се към Порто, си отделете достатъчно време за една или две спирки. Местата, които си заслужават, са историческият град Коимбра, където се намира най-старият университет на страната и арт нуво столицата на Португалия – Авейро, наричана още „португалската Венеция“.

На по чаша порто в Порто

Красивият Порто е дом на вкусните кроасани, калоричната бомба francesinha (вид сандвич), сладкото вино и много забележителности, създаващи така уникалната атмосфера. Разходете се из квартал Ribeira, който ще ви покаже красивите си къщи и известните сини, керамични плочки азулежу, които сякаш разказват приказки.

 

От Порто до Фаро има вътрешни полети, а от там можете да си хванете автобус или влак и само за час да се озовете в Алгарве. Най-южният регион на континентална Португалия е известен със своето крайбрежие и зашеметяващи плажове, които изглеждат прекалено красиви, за да са истински. Лагос, Албуфейра, Портман и Тавира са някои от популярните градове-спирки, където ще откриете крайбрежни пещери и многопластови скали. Заслужават да се видят плажът Камило, пещерата Бенагил, Плажът на тримата братя (Praia dos Tres Irmaos) и фара в Пиедаде Пойнт. Най-лесно и комфортно ще се придвижвате, ако наемете автомобил. Не е необходимо да споменаваме, че условията за сърфинг, каране на каяк и други водни спортове, са страхотни.

Свежа природа и прясна храна

Лагуните и островите на Ria Formosa (близо до Фаро) са считани за едно от Седемте природни чудеса на Португалия. Ако имате възможност, отделете няколко часа и няма да съжалявате. В местната кухня преобладават морските дарове. Крайбрежните рибарски градчета и селца ще ви поднесат най-добрата риба и деликатеси в страната. Катаплана (cataplana) е типично ястие, съставено от риба и миди, приготвени на пара с поднесени в меден съд. Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg