Да опознаем Португалия за една седмица – Част I

Сгушена в югозападния ъгъл на европейския континент, Португалия ще ви очарова със слънчево крайбрежие, ще ви посрещне с вкусна храна и сладко вино и ще ви изпрати с цял куп пейзажи, запечатани в съзнанието ви, които дълго ще ви карат да се усмихвате.

Най-красивите места в седем дни

Сгушена в югозападния ъгъл на европейския континент, Португалия ще ви очарова със слънчево крайбрежие, ще ви посрещне с вкусна храна и сладко вино и ще ви изпрати с цял куп пейзажи, запечатани в съзнанието ви, които дълго ще ви карат да се усмихвате. Двете основни международни летища се намират в Лисабон и Порто. Вероятно ще ви бъде по-удобно да изберете полет именно до някое от тях.

Лисабон – цветове, ретро щрихи и модерен дух

Оживената и артистична столица Лисабон ще ви почерпи с вкусния десерт pastel da nata. Винаги можете да прекарате няколко часа из уличките на най-стария квартал на града – Алфама, където със сигурност ще чуете меланхоличната и нежна мелодия на португалската музика фадо (fado).

 

За страхотни снимки и панорамни гледки посетете замъка Sao Jorge и местата за наблюдение наоколо. Да намерите ресторант, който предлага вкусна храна в Лисабон, е наистина лесна задача – просто изберете някой. Опитайте любимото на местните frango assado или пикантно пилешко на скара.

Отделете цяла сутрин или един следобед за Белем

В Белем ще разгледате великолепни сгради със значимо културно наследството. Манастирът Джеронимос, кулата Белем и Паметникът на откритията са трите основни забележителности, които не бива да пропускате.

Почувствайте се като кралско височество в Синтра

Без съмнение Синтра заслужава цял ден внимание. Най-лесният начин да стигнете дотам е с влак от гара Rossio в Лисабон (не пропускайте да снимате богато украсения вход на гарата). Пътуването с влака трае около час. Най-добре е предварително да се информирате и да прецените кои дворци искате да разгледате. Пена, Quinta da Regaleira и Замъкът на маврите са трите най-популярни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg