Да пътуваш сам със себе се

През последното десетилетие тенденцията на самотните пътешественици се утвърди и вече някои по-находчиви агенции зад океана се ориентират към този „самотен“ пазарен дял, предлагащи пакети с единична хотелска стая.

Тенденцията „соло“ пътуване се затвърждава

През последното десетилетие тенденцията на самотните пътешественици се утвърди и вече някои по-находчиви агенции зад океана се ориентират към този „самотен“ пазарен дял, предлагащи пакети с единична хотелска стая.

Хората релаксират по-лесно, когато са сами

Като основни причини за необичайното на пръв поглед предпочитание, са: чувството за спокойствие, избягване на неудобството при напасване на графиците на различните хора в една компания, не е необходимо да се пренареждат приоритети и програма при избора на дестинация и забележителности. За някои това е и възможност за по-детайлно опознаване на дестинацията и запознанство с нови хора, вместо да се комуникира със спътниците, които ви придружават, както обикновено хората се ограничават в чужда обстановка.  

 

Европейските държави са най-популярните дестинации за соло пътешествениците, вероятно заради инфраструктурата и туристическата култура, с която Стария континент е известен. След тези държави се нарежда Мексико и Карибския басейн.

Жените все по-често пътуват сами

За увеличаването на тази тенденция принос има и самочувствието на дамите, които все по-често се решават да пътуват сами. Нежният пол заема по-голям дял в този вид пътешествия. Но, планове за подобна ваканция, са и голяма отговорност. Най-важното е не да решим кой от случайните минувачи би ни направил най-хубава снимка, а как да гарантираме сами своята безопасност.

Няколко прости правила

На първо място, е по-добре а се посещават по-популярни квартали и забележителности, които нормално са и по-оживени. На второ място – да не се доверяваме веднага на непознати, споделяйки им, че сме съвсем сами в непознат град и държава за пръв път например. И на трето място – да не позволяваме мнението на роднини и приятели „колко безразсъдна е тази идея“, да ни скапе настроението. На практика, това същите стари съвети, които сме получавали и като деца за общуването, но леко променени от условията.   

 

Относно резервациите – избягвайте полети, които кацат или излитат по тъмно на непознато за вас място и резервирайте хотели, които имат повече отзиви и изглежда, че се намират на комуникативни места. Имайте финансов резерв в себе си и картата си, защото за съжаления няма да има другарче, което да ви обслужи с пари във всеки момент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg