Добре дошли в Селфи музеят

Къде другаде, ако не в Калифорния или по-точно в Лос Анджелис да отвори врати първият музей, посветен на този съвременен феномен – самоснимането.

Лос Анджелис е дом на първия Селфи музей в света

Къде другаде, ако не в Калифорния или по-точно в Лос Анджелис да отвори врати първият музей, посветен на този съвременен феномен – самоснимането. Всъщност, според авторите на идеята, селфито като желание сам да изобразиш себе си в снимка/картина не е никак нов порив. Те разглеждат социалния навик, като възникнал десетки хиляди години назад във времето. Селфито ще ви бъде представено през призмата на историята, технологията, изкуството и културата, докато обикаляте из различни зали, които са тематично обзаведени и декорирани, за да създадете собствена колекция от уникални селфита. Ако ви чака полет към града на ангелите, не пропускайте да вземете в багажа си външна батерия и селфи стик, защото те са не само разрешени, а строго позволени с Селфи музея.

 

Самата организация на посещението на музея препоръчва билетите да се закупят предварително онлайн. Всеки билет има времеви прозорец, в който можете да влезете с цел да не се получават изнервящи опашки. Веднъж влезете ли, няма ограничение колко време ще останете в музея, но обикновено обиколката продължава между 60 и 90 минути.

 

Музеят започва със зала с огледала, което е съвсем очаквано. Макет, пресъздаващ част от Лос Анджелис и най-високата му сграда – Уилшир Гранд Център, ще ви позволи да си направите селфи от най-високата точка на града, дори и да се страхувате от височини.

Изкуството и селфито

Ван Гог, Рембранд, Дюрер и други световно признати художници са се опитвали да правят свои автопортрети не веднъж през живота си. Ето защо не е изненадващо, че с развитието на дигиталните технологии, хората все повече се захласват по самоснимането. Тематичната зала, вдъхновена от „Стаята“ на Ван Гог ще ви даде възможност буквално да се слеете с изкуството. Забавна реплика на статуята Голия Давид от Микеланджело представя три варианта на творбата – стояща, наклонена и паднала, всичките боядисани в синьо и с розови телефони в ръцете на Давид.

Статистика

В музея е пълно с любопитни факти, които се прокрадват из между декорите и интересните места за снимане. Всеки ден над 1 млн. селфита се качват в социалните мрежи. Жените са доста по-пристрастени към тази тенденция от мъжете. Например в Москва съотношението жени-мъже е 82% към 18%, докато в Ню Йорк 61,6 % от селфитата са дело на дамите.

Музеят и популярната култура

Трон, направен от селфи стикове пресъздава емблематичният такъв от телевизионния хит Game of Thrones. Триизмерната зала, създадена с лепящи ленти, е истински магнит за селфи маниаците, тъй като монохромният ѝ вид и геометрични форми излизат доста добре на снимки. Ако обичате да се снимате и харесвате нестандартната фотография, това място определено ще ви допадне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg