До Навайо

Ако някога сте си представяли за възможно да посетите истински Карибски рай, само че той да се намира на Гръцките острови,
то ние с удоволствие Ви предлагаме просто да стегнете куфарите си и да летите до Закинтос.

Карибски рай на Гръцките острови

Ако някога сте си представяли за възможно да посетите истински Карибски рай, само че той да се намира на Гръцките острови, то ние с удоволствие Ви предлагаме просто да стегнете куфарите си и да летите до Закинтос. Тук имате всичко това. Кристални води, обагрени в такива сини нюанси, че може да се удивлявате до безкрай. Причината мястото да е толкова посещавано и известно сред местата в Гърция, е това, че някога сред тези скали се е разбил поредния кораб. Плажовете до този момент били слабо известни, освен само на местните, които не наброявали значително голямо население на територията на отдалеченото място.

Населен от дълбока древност

Известен с красотата си Закинтос изглежда е населяван от дълбока древност. Чак от времето на Неолита има доказателства за съществуването на живот на териториите на красивия остров. Пещерите наоколо също го доказват. Рисунките в тях са обект на изследователски находки и разучаване десетилетия след като са били открити от археолозите и палеонтолозите.

Южна красота

Закинстос е най-южно разположеният остров сред всички останали, които се намират в Йонийско море. В непосредствена близост е и Пелопонес. Самият Навайо се намира в северозападната част на Закинтос и е най-впечатляващия залив сред всички гръцки заливи на територията на страната въобще.

Сините пещери

Тях ще намерите също на острова, разположени в близост до северния нос на острова. Прекрасно е, защото има толкова много природни красоти наоколо, които може да бъдат разгледани. А Кефалония е също наблизо и може в някой от дните да отскочите и до него.

Закинтос от въздуха

Няма да Ви излезе много евтино, но си заслужава, ако имате възможност да се запишете на екскурзия с хеликоптер, само за да видите цялата тази красота от високо. Прозрачно сините, на места виолетови води на Йонийския залив са превъзходни са снимки от високи, а плажовете и пясъка изглеждат направо бели.

Закинтос преди да стане популярен

Някога не е имало дори полети до острова, а обичайният подход е бил с фериботните връзки от съседните острови, за да достигнете до Закинтос. Островът е бил засят с обичайните според традициите засаждения от маслини, с които местните си изкарвали прехраната. Туризмът постепенно става популярен и от посещението на туристи, които идвали на съседните острови в Йонийско море и случайно се отбивали до тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg