Европейските градове, които да посетим преди 30 – Част II

Старият континент е повече от богат на забележителности, но нощен живот и приключения дебнат най-вече в следните градове...

Кои са 10-те вечно млади дестинации?

Старият континент е повече от богат на забележителности, но нощен живот и приключения дебнат най-вече в следните градове:

5. Будапеща

Унгарската столица се слави, като достъпна и интересна дестинация. Подобно на Виена и Прага, архитектурният ѝ пейзаж определено ще ви зашемети. Крайдунавският град е безкрайно романтичен със своите мостове, всеки от които се свързва с различна история. Гостоприемните жители, вкусните гулаш, мекици и сладкиши, не са всичко, което ви очаква. Много хора в последствие откриват, че градът има добре развит СПА туризъм. Освен това, Будапеща е основен хъб на Wizz Air.

6. Берлин

Този изключително космополитен град се е превърнал в невероятен културен микс. Повечето хора се сещат за Берлинската стена, Чек пойнт Чарли и паметниците, свързани с Холокоста. Макар че те са любопитна част от близкото ни минало, която не бива да забравяме, далеч не представляват най-интересното от немската столица. В Берлин се намират някои от най-модерните клубове на Европа и безкрайна редица от музеи на различна тематика.

7. Лисабон

От известно време насам Лисабон присъства в “to do” травъл листа на доста пътешественици и има защо. Спокойно разположената в западния край на континента португалска столица, е всъщност един от най-старите градове в Западна Европа. Готическите катедрали и манастири впечатляват архитектурните любители, малките улички водят до крайбрежието, където река Тежу се влива в Атлантическия океан, а нощният живот няма да ви разочарова.

8. Дубровник

Хърватският град определено си спечели световна слава с телевизионната поредица „Игра на тронове“, но доста преди това привлича завиден брой посетители. Древната архитектура и лазурното адриатическо крайбрежие ще ви секнат дъха. Особено през лятото, Дубровник се превръща в най-оживената парти сцена на Хърватия. Добре запазен Стар град, плаж и възможности за разнообразни водни спортове, ще държат нивото на позитивните емоции високо през цялото време.

9. Цикладските острови

Който и от гръцките острови да изберете, няма да сбъркате. Особено популярни са групата на т.нар. Цикладски острови в централния регион на Егейско море. Добили световна популярност, сред тях са божествените Санторини, Миконос, Kос и други. Посещавайки някой от тях, обикновено през летище Атина, сякаш се потапяте в едно сладко безвремие, сътворено от безкрайното синьо на морето и топлите лъчи на гръцкия небосклон. Няма нужда да описваме подробно парти островния живот – той просто трябва да се изпробва.

10. Рейкявик

На другия полюс (буквално и преносно) е най-северната столица в света – Рейкявик. Този сравнително малък град с население приблизително 120 000 души се оказва популярен избор сред авантюристично настроените млади пътешественици, залагащи на по-малко комерсиалните дестинации. През лятото северното сияние може да удължи деня до 22 часа, докато през зимата е почти постоянно тъмно. Местните хора са дружелюбни и гостоприемни, повечето клубове работят цяла нощ и рядко има входна такса.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg