Европейските градове, които да посетим преди 30 – Част I

Европа е най-подходящият континент за млади пътешественици – добре организираната инфраструктура и нивото на безопасност, не ни карат да му мислим много, преди да резервираме поредните самолетни билети. Малкият континент събира в себе си необятно количество култура и забележителности за всеки вкус.

Кои са 10-те вечно млади дестинации?

В периода между 20 и 30 години кипим от желание да обиколим целия шарен свят – да видим с очите си всички онези иконични пейзажи, за които толкова много се говори и пише, да преживеем нови емоции и разбира се да споделим всичко това със стотиците си последователи в социалните мрежи.

 

Европа е най-подходящият континент за млади пътешественици – добре организираната инфраструктура и нивото на безопасност, не ни карат да му мислим много, преди да резервираме поредните самолетни билети. Малкият континент събира в себе си необятно количество култура и забележителности за всеки вкус. Буквално на сто крачки европейският пейзаж се променя, предлагайки различна перспектива, както и хотели и ресторанти за всеки бюджет. Десетте града, които имат репутация на любими дестинации сред пътешествениците до 30 години са следните:

1. Ибиса

Няма как парти столицата на Европа да не оглавява списъка. От откриването на сезона през месец май до закриването му през септември, а понякога и октомври, там винаги е пълно с млади и усмихнати лица, които събират слънце и весели спомени, на фона на музиката на най-великите имена на клубната сцена. Заслужава си поне веднъж да посрещнете изгрева на бреговете на Ибиса и да пиете коктейл в някой от емблематичните плажни барове.

2. Амстердам

Репутацията на Амстердам като град, в който всичко е позволено, привлича стотици хиляди туристи годишно и то предимно млади хора. Отвъд кофи шоповете, пъбовете и многобройните развлечения, Амстердам определено е красив град със своите живописни канали и интересните сгради. Не бива да се пренебрегват и многото музеи, като този на Ван Гог и Ане Франк.

3. Барселона

Столицата на Каталуня е сред малкото градове, които могат да се похвалят с такова разнообразие. Архитектурното наследство на магьосника Гауди, включващо Ла Саграда Фамилия, Къщите-музеи, парк Гюел и други творения, създават уникално настроение със своите необичайни цветове и форми, изглеждащи новаторски дори и днес. Любителите на историята могат да се разходят из старинния квартал Бари Готик и дългия списък с музеи, а нощният живот и местната кухня ще задоволят всекиго.

4. Прага

Златна Прага е град, който от край време привлича доста млади пътешественици. Приказна архитектура, много барове с безкрайно количество бира и култови съвременни кътчета, като графити стената на Джон Ленън, ще ви впечатлят там. Замъците и храмовете със своите изящни елементи, стъклописи и пазени тайни, ще ви предадат няколко урока по история.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg