Етиопия - нoвият африкански хит

Туристическият свят е жаден за нови дестинации. Африка е сравнително малко изследван регион в това отношение,
а Етиопия има с какво да се докаже, като интересна дестинация.

Африканската държава привлича вниманието на авантюристите

Туристическият свят е жаден за нови дестинации. Африка е сравнително малко изследван регион в това отношение, а Етиопия има с какво да се докаже, като интересна дестинация. Пълна с природни чудеса и древна култура, тази огромна страна е дом на процъфтяващи градове и младо население.

 

Етиопия има удивителни пейзажи, вариращи от планински върхове на север до солни площадки и езерото от лава на вулкана Ерта Але в депресия Данакил; богата флора и фауна (това е страната, в която жителите и хиени живеят в разбирателство); изключително древна култури (град Аксум е сред най-старите постоянно обитавани в Африка), скалните църкви на Лаалибела и най-старата джамия на континнта – Нежаши. Също така е втората, най-бързо развиваща се африканска икономика след Гана.

Откъде да започнем?

Започнете обикалката си от столицата Адис Абеба, където се намира и седалището на Африканския съюз. Поради височината си от 2,335 метра, градът се радва на приятен  климат със средна годишна температура между 21 до 24 C градуса. Директни полети има най-често от международното летище на Кения.

 

Не пропускайте да видите останките на Луси – нашият 3,2 мил. годишен прародител, които се съхраняват в Националния музей. След това се разходете из италианския квартал Пиаса, който е идеално място за кафе или обяд. Хотел Taitu е най-старият в града, основан от императрица Taitu Betul в началото на 1900-те години.

Високо в планината

Гондар е друг град, който си заслужава да посетите – заобиколен от замъци и крепостни стени, построени през 17-ти век. Това е спокойно място, в което може да прекарате поне 2-3 дни. Близо до него е разположен Природният парк „Симис планина“. Можете да си организирате къмпинг в планината и ако не се притеснявате от височинна болест, да спите в най-восоката хижа на Африка – Симън Лодж на 3,260 метра.

Важни съвети

Близо до главните туристически атракции, лесно ще намерите изгодни хотели с интернет връзка и интернационална кухня, особено паста. Имайте предвид религиозните празници и фестивали, защото тогава по улиците е доста оживено и шумно. Винаги се хранете на публични места с дясната си храна, защото така е обществено прието. Хората са свикнали да се наричат по малко име, затова е вероятно да забравят бързо фамилията ви след като сте се представили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg