Зимните фестивали и събития на Европа

Лятото обикновено се приема за сезона на фестивалите и партитата на открито, които събират хиляди хора на едно място.
Но това изобщо не означава, че зимата е скучна...

Горещите точки на Стария континент през студения сезон

Лятото обикновено се приема за сезона на фестивалите и партитата на открито, които събират хиляди хора на едно място. Но това изобщо не означава, че зимата е скучна и не може да предложи цял списък с масови събития.

Венеция е кралицата на зимните карнавали

Карнавалът на Венеция традиционно се провежда в периода между средата на февруари и началото на март и винаги се радва на огромна посещаемост. Тесните улици на града и красивият площад “Сан Марко” са препълнени с пищно маскирани хора, а емблематичните гондоли се носят по каналите с герои от романи. Карнавалът на Венеция е период, когато цветовете и модната креативност превземат града.

 

През по-тъмния сезон от годината Амстердам е облян от празничните светлини на местния Amsterdam Light Festival. По време на 53-дневното събитие, което се провежда от ноември до януари, световни специалисти в областта на осветлението демонстрират таланта си насред градския център и известните канали.

Кралството на леда

Зимата в белгийския град Брюж официално не може да започне без наличието на следните три неща: празничната украса, коледните базари и Фестивалът на ледените скулптури, който обикновено се провежда между края на ноември и началото на януари. Всяка година артисти от цял свят преобразуват градчето в истинска зимна приказка. Благодарение на дигитални ефекти, се създава и първият в света Музей на леденото изкуство.

 

Всяка година тиролският ски курорт Mayrhofen става домакин на Комедийния фестивал, който по интересен начин комбинира адреналина от спускането със ски и скечовете на някои от най-добрите артисти в стендъп комедийния жанр. Много музика, партита до късно и страхотна атмосфера ще допринесат за доброто ви настроение, ако сте там по това време.

Код “лимонено жълто”

Февруари е месецът, когато Мантон се преобразява по повод Лимонения фестивал. Този крайбрежен град предлага серия от изложби и паради, включващи всякакви фигури, създадени от лимони. Най-впечатляващите експозиции се излагат в парка Jardins Bioves. Отново на Френската Ривиера, но този път в Ница, се провежда един от най-мащабните фестивали, наред с този в Рио и Венеция. Карнавалът в Ница включва пищно шествие и “битка на цветята” по известния булевард  Promenade des Anglais.

 

Словенската столица Любляна традиционно е домакин на Драконовия фестивал, който се провежда в края на февруари или началото на месец март. Старият град оживява от танци, кукли, многоцветен парад и маскирани герои. Това е вълнуващо събитие, позволяващо да надникнете в местните културни традиции.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg