Какво да не пропуснем в Мадрид? – Част I

Съществуват няколко типа преживявания в Мадрид, които не бива да пропускате,
за да сте сигурни, че сте прекарали пълноценно времето си там.

Най-доброто от кралската столица

Съществуват няколко типа преживявания в Мадрид, които не бива да пропускате, за да сте сигурни, че сте прекарали пълноценно времето си там. Все пак богатото художествено наследство, вкусните местни ястия и безбройните барове трябва внимателно да се проверят и отсеят. От най-големия кралски дворец в Европа до най-стария ресторант в света, Мадрид е пълен с любопитни исторически кътчета, за които ще научите, докато посещавате топ забележителностите. Дори скитането из улиците на Los Austrias, който е най-старият квартал в града, може да представлява открит урок по история.

Футболът на челно място

Феновете на футбола и дори тези, които не са толкова запалени, не бива да пропускат възможността да видят испанските футболни гиганти „Реал Мадрид“ да играят на своя стадион „Сантяго Бернабеу“. Усещането за тълпата и вълнението от наблюдаването на играчи от световна класа ще се запечатат в ума ви завинаги.

 

Мадрид е дом на няколко произведения на изкуството от световна класа, а две от най-известните са разположени само на метри едно от друго. Фрустриращото изображение на бомбардировките в Гуерника по време на испанската гражданска война от Пабло Пикасо е изложено в музея „Рейна София“, а „Лас Менинас“ от Диего де Веласкес е звездата в близкия музей „Прадо“. И двете картини са огромни, доминират в залите, където са изложени и наистина заслужават да се видят лично.

Тапас култура

Испанската столица щедро посреща гостите си с най-добрите тапас барове – от типичните старинни таверни, където салфетките се сипят по пода, до ресторанти от висок клас, които придават нова, модерна нотка на класическите тапаси. Ако някога сте били на тапас ресторант в чужбина, веднага ще направите разлика с тези в Испания. Изберете малки заведения с местни жители и хапнете на бара, лакът до лакът най-добрите и автентични тапаси.

Парк за всичко

Паркът де Буен Ретиро, по-известен само като „Ретиро“, е диамантът в короната на зелените площи на Мадрид. Той е дом на красиво езеро с плавателни съдове, зашеметяващият дворец Palacio de Cristal, в който се провеждат редовни изложби. Той разполага с достатъчно пространство, което позволява на местните жители да се насладят на приятен пикник под дърветата през уикенда. Също така е страхотно място за разходка и спорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg