Какво да не пропуснем в Мадрид? – Част II

През последните няколко години Мадрид е винаги в Топ 3 на най-посещаваните европейски столици и очевидно има защо. Този величествен град впечатлява не само със своята архитектурна осанка, но и с културата и начина на живот, които привличат гостите.

Местни преживявания извън музейните турове

През последните няколко години Мадрид е винаги в Топ 3 на най-посещаваните европейски столици и очевидно има защо. Този величествен град впечатлява не само със своята архитектурна осанка, но и с културата и начина на живот, които привличат гостите.

Базарът на бълхите и пазарите за храна

Може да е малко претъпкано, но ако пристигнете по-рано (преди обяд, за да се избегнат най-големите тълпи), може би ще откриете скрито съкровище на най-големия пазар в Мадрид. От антики до фламенко принадлежности и кожени изделия – Базарът на бълхите наистина предлага всичко. Това е идеален маршрут за разходка в неделната сутрин. Мадрид има и доста други пазари, които предлагат невероятно вкусна, домашно приготвена храна с местни продукти. Пазар „Сан Мигел“ е най-известният сред туристите, но за по-автентично усещане, разгледайте пазарите „Антон Мартин“ или „Сан Фернандо“, както и тези в мултикултурния квартал Лавапиес.

Покривите – начини на употреба

Мадрид предлага няколко чудесни барове, разположени на покривите на различни сгради със страхотна панорама. Това е идеален вариант за вечерен коктейл, когато температурите през лятото се покачат. От скритите покриви на хостелите до живописния бар над „Гран Вия“, ще бъдете поглезени, когато става въпрос за избор на панорамни гледки към града.

 

Тъй като градът се намира на повече от 300 км от най-близката крайбрежна ивица, местните жители са намерили подходящ начин да се охлаждат през лятото и да събират тен. Басейните на покривите са чудесна възможност за това. Те може да не са най-доброто място за правене на дължини, но са страхотен начин да се отпуснете и да наблюдавате градския пейзаж.

Градът е истински жив през нощта

Жителите на Мадрид са си изградили репутацията на нощни птици, затова няма как да посетите града, без да се докоснете до легендарния нощен живот на местните. От фламенко шоу и коктейл барове до мега клубове – има всевъзможни опции за нощен живот, подходящи за всеки вкус. Едно нещо е сигурно: истинският купон започва късно, затова ако се налага, пийте едно еспресо и останете будни след 24:00 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg