Какво да опаковаме за Тайланд?

Ярко зелена растителност среща бели плажове, които се сливат с тюркоазено сини води…и това, ако не е идилия? Всеки би искал да си представи, как запазва самолетни билети и се озовава насред Пукет, Краби или друго прекрасно кътче от Тайланд.

Най-важните неща за екзотичната екскурзия

Ярко зелена растителност среща бели плажове, които се сливат с тюркоазено сини води…и това, ако не е идилия? Всеки би искал да си представи, как запазва самолетни билети и се озовава насред Пукет, Краби или друго прекрасно кътче от Тайланд. Но докато мислено сме на плажа само по бански и слънчев загар, пропускаме малка подробност, която може да провали ваканцията ни или check-in процеса на летището. Тази подробност е добре приготвеният багаж, който понякога се оказва постижение близо до това да влезеш в университет.

Прогноза за времето

Тайланд се намира между Андаманско море и Залива на Тайланд в Югоизточна Азия. Тя е тропическа страна със средна годишна температура между 26 и 31 градуса. Времето винаги е топло, а сезоните се делят в зависимост от това колко вали. Най-сухите месеци са декември и януари, а най-дъждовният е септември, когато дните и нощите се чувстват доста влажни.

 

Независимо дали е слънчево или облачно, слънчевата защита е изключително важен фактор, който не бива да пренебрегвате. Тропическата островна ваканция е немислима без: слънцезащитен лосион с фактор, подходящ за кожата ви, шапка, връхна дреха с дълги ръкави, очила.

Дъждът – ваш приятел

Тайланд може да е прекрасен и топъл, но също доста дъждовен. Затова повечето хотели имат в стаите си чадъри, които гостите могат да ползват. Добре е да вземете със себе си дъждобран, който ще ви бъде доста по-удобен по време на разходките. В периода май-октомври вали през близо 50% процента от времето, но спокойно – рядко се случва да вали има дъжд през целия ден и обикновено валежите падат през нощта.

Банските не са универсално решение

На най-туристическите места в Тайланд е обичайно да срещнете хора с джапанки, къси панталони и изрязани горни дрехи, но ако сте от типа туристи, които предпочитат да се впуснат в изследване на по-непопулярни места, то е подходящо да покриете по-голямата част от тялото си. Това важи и за посещението на тайландските храмове.

 

Препоръчително е да носите равни и удобни обувки. Те не са само класика за всички далечни пътешествия, а и защото дори в градовете по пътищата и тротоарите има доста неравности и дупки. Желателно е да носите със себе си някакъв вид репелент, понеже може да сте избягали от сивото ежедневие, но няма къде да се скриете от комарите или иначе казано – няма пълно щастие.    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg