Какво може да направи
пътната ви застраховката невалидна

Все повече българи използват услугата застраховка при пътуване в чужбина. Колкото по-непозната е дестинацията, толкова по-склонни сме да се застраховаме. За където и да стегнем куфарите, е добре да бъдем подсигурени, за да можем спокойно да пием коктейла си.

Или как да пътуваме разумно

Все повече българи използват услугата застраховка при пътуване в чужбина. Колкото по-непозната е дестинацията, толкова по-склонни сме да се застраховаме, особено когато сме резервирали самолетни билети за точка от глобуса, като гореща Африка, далечна Южна Америка или необятна Азия. За където и да стегнем куфарите, е добре да бъдем подсигурени, за да можем спокойно да пием коктейла си.

 

Точно в последното изречение обаче е загатнат дребния шрифт на пътната ни застраховка. Разписвайки полицата си, трябва внимателно да прочетем условията, за да бъдем наясно с пълното ѝ покритие и случаите, в които то не важи. При хипотетично спъване и нараняване в хотела, комбинирано със злоупотреба с алкохол или други вещества, в общия случай се отказва изплащане на обезщетението.

 

Застрахователната полица може да има различни покрития в зависимост от портфолиото на компанията и цената която сте склонни да платите. Освен обща медицинска застраховка, бихте могли да добавите правна помощ, застраховка при загуба на багаж или други. Всички те си имат правила и изключения.

Питайте за това, което ви интересува

Освен ако някой тайно не ви организира романтично бягство (което ви пожелаваме), нямате причина да не споделите със застрахователя, какво точно смятате да правите. Така ще ви бъде препоръчан най-подходящия вид полица.

 

Екстремните спортове, като дайвинг, рафтинг, скокове с бънджи и подобни не винаги имат покритие. В случай на кражба, наличието на доказателства е ключово за изплащане на обезщетение. Ако например не може да докажете събитието с копие от полицейски доклад или свидетелство на трето лице, може да не ви обезщетят. Затова бързата реакция е ключова.

Здравословното ви състояние е важно

Здравето винаги е на първо място и тук. Медицинското ви състояние към момента на сключване на застраховката или хронични заболявания и алергии, също се вземат предвид при избора на услуга. Непредвидими ситуации, като природни катаклизми (земетресения, вулканични изригвания и т.н.), терористични актове и транспортни стачки са случаи, които обикновено не се покриват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg