Как да не изгубим багажа си при полет

Ето я – заветната стартова дата на вашата ваканция най-после идва! Цяла седмица с нетърпение обмисляте, какво ще вземете със себе си за мечтаната дестинация и как ще подредите багажа си. Но романтиката може да бъде помрачена от изчезването на главния ви спътник – вашият куфар.

Куфарът, като главен ваканционен герой

Ето я – заветната стартова дата на вашата ваканция най-после идва! Цяла седмица с нетърпение обмисляте, какво ще вземете със себе си за мечтаната дестинация и как ще подредите багажа си. Но романтиката може да бъде помрачена от изчезването на главния ви спътник – вашият куфар. За съжаление подобни неприятни епизоди се случват често и никоя пътна застраховка не може да гарантира, че точно вие няма да сте каръка, следящ с надежда малкото останали чанти на багажната лента. Затова е добре предварително да се подготвите.

 

Маркирайте ясно и отчетливо вашия багаж. Въпреки, че ярко розовият и лъскав куфар на лилави точки изглежда забавно и някак незряло, е доста по-малко вероятно той да остане забравен на летището, от където излита. Затова изберете нещо малко, но характерно – панделка, стикер, което да отличи вашия стандартен куфар насред другите такива.

 

Нека информацията, която присъства на етикета ви, бъде актуална. Много хора забравят да я обновят. Авиокомпанията лесно ще ви открие без нея, но човекът, който в бързината е грабнал куфара ви, мислейки го за негов, надали познава истинска врачка, която да отгатне настоящите ви телефонен номер, адрес или име след сватбата.

Тайм мениджмънтът винаги е важен

Избирайте полети с достатъчно време за прекачване. Чакането на следващия полет не е любимо хоби на никого. Поради това, повечето хора са склонни да рискуват и да резервират полет с доста малко време за това. Вие може да успеете да хванете полетната връзка, но това не важи автоматично и за багажа ви. При закъснение на първия ви полет, заради лоши метеорологични условия или друга причина, дори и спринтьорските ви умения няма да помогнат. Накрая е възможно отново да чакате, но този път само багажа ви с по-късен полет.

Същото важи и за чекирането. В повечето случай препоръчителното време от 2-3 часа за международни и 1 час за вътрешни полети изглежда ненужно дълго. Но то е необходимо от организационна гледна точка на авиокомпанията и летището, за да стигнете по едно и също време с багажа ви до крайната точка.

Новите технологии на помощ

Устройството за проследяване на багажа – тракдот (trackdot) е съвсем малко, но от голяма полза. Поставяйки го в багажа си, може да следите местоположението му през цялото време, като за целта има и специално създадено мобилно приложение. То е създадено така, че да „заспива“ по време на полет, за да не му се изтощава батерията и да се „събужда“ при кацане, изпращайки e-mail или sms на притежателя си с точни координати.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg