Кулинарен туризъм – Част II

Да не се залъгваме – един от основните фактори, които определят, дали пътуването ни е било приятно е местната кухня и как тя съответства на нашите вкусове.

Дестинациите, които ни идва да изядем от радост

Фес и Маракеш, Мароко

Фес и Маракеш често си оспорват титлата за най-посещаван град в Мароко, както и за типична мароканска кухня. Съветваме ви сами да решите с помощта на няколко самолетни билета, кой от двата града заслужава да се нарече кулинарна столица на страната. Медината на Фес е обсипана от двете страни със свежи продукти и шарени подправки, които са местно производство. Главният площад на Маракеш Djemma el Fna е пълен с търговци на местни изкушения, като мергез (наденичка) или кефта (кюфте), с които в движение за заредите енергия към следващата забележителност.

Мексико Сити, Мексико

Мексико Сити е една от най-вълнуващите и страстни столици в света. Тя не е само олицетворение на богатата култура на страната, но и събирателно на многобройните кулинарни нюанси, пръснати из щатите на Мексико. Всеки който посещава реномирани ресторанти, вероятно ще остане доволен от ястията, които му се сервират, но когато и храната на улицата е също толкова добра, това гарантира необходимост от отпускане на колана след пътуването. Всички онези сгъваеми масички и плетени кошници на уличните продавачи, от които надничат апетитни закуски не бива да се пропускат.

Париж, Франция

За къде сме без френската столица? Всяка година поне пет от класиралите се 50 най-добри луксозни ресторанта в света се намират из парижките улици. Разнообразието от заведения е огромно: гурме ресторанти, ежедневни кафенета, ексцентрични винени барове, винтидж бистра и модерни места, предлагащи баланс между цена и кухня. Откровено казано, във Франция няма място, където ще сбъркате с храната. Всеки град е уникална частица от мозайката на френската кухня: Лион, Марсилия, Бордо, Тулуза, Дижон, Лил. С директен полет на Bulgaria Air или Wizz Air ще за нула време до Париж, а от там може да предприемете завладяващо сетивата околофренско пътешествие.

Мендоса, Аржентина

Западноаржентинският  град Мендоса, разположен в полите на Андите е традиционно известен със своето вино Малбек, но не само затова си заслужава да се качите продължителен полет до тази цветна и страстна страна. В последно време Мендоса е придобила популярност на кулинарна дестинация. Парийа или традиционното аржентинско барбекю е доста разпространено, наследниците на италианските заселници са запазили традициите в приготвянето на паста и пица. Макар и до скоро вегетарианците да са поглеждани накриво по из местната шир, днес се срещат доста такива менюта. Сушито също се е превърнало в модерна тенденция. Еспанадата е традиционна закуска-сандвич, която се продава на всеки ъгъл и задължително трябва да опитате. Същото се отнася и за десерта дулче де лече.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg