Любимите селфи карибски дестинации

Да отидеш някъде на екскурзия или почивка, без да си направиш селфи, което да публикуваш в някоя от социалните мрежи, е социално неприемливо и необосновано действие или по-скоро бездействие.

Топ 3 на най-сниманите места в Карибския басейн

Да отидеш някъде на екскурзия или почивка, без да си направиш селфи, което да публикуваш в някоя от социалните мрежи, е социално неприемливо и необосновано действие или по-скоро бездействие. Европа и Карибите са традиционно най-посещаваните туристически региони, които попадът в обсега на милиони селфистикове ежедневно. Според Инстаграм, ето това са дестинациите от Карибския басейн, които най-често участват ексклузивтно в селфитата на хората:

Суфрие, остров Сейнт Лусия (Източно Карибско море)

Самата държава е разположена върху вулканичен остров и е част от т.нар. Малки Антили, а столица и най-развит град е Кастрийс. В момента официалният език е английски, но местният креолски е базиран на френския. В даден момент Сейнт Лусия е била владение и на Испания. Местното население е съставено предимно от потомци на чернокожи и мулати. Всичко това допринася за една богата и разнообразна островна култура, както и изклюбително вкусна кухня. Вулканичният релеф с голям брой кратери, заобиколени от тропически гори и чисти плажове, създават невероятни пейзажи. Ако се качите на катамаран, който да ви разходи по крайбрежни води, ще имате възможност да направите страхотно селфи с плажа и вулканичните кратери за фон.

Ексума, Бахамски острови

Неслучайно Ексума е дестинация, избрана за снимките на „Карибски пирати“. Това е група от малки острови, на най-големия от които (Голяма Ексума) се намира главният град Джорджтаун, а близо до него и международното летище. Изненадващо, но приказните плажове, кристалните води, гостоприемните хора и постоянно топлото време, не са най-голямите атракции. Плуващите прасета са хитът на Ексума. Представете си селфи с тях на фона на всичко вече изброено – да, обещава доста харесвания и реакции. Огромен плюс е това, че животните са свикнали с човешкия интерес към тях и са доста дружелюбни.

Водопадите на река Дън, Ямайка

Това е една от най-големите забележителности на Ямайка, разположена в близост до града Очо-Риос и включена в границите на Националния природен парк река Дън. Водите на реката се спускат по склоновете на Сините планини, докато накрая се влеят в Карибско море. Те създават истински феномен, който сякаш крещи: „Снимай се“. Опитни водачи водят групи по специално обозначен маршрут. Не забравяйте да се снимате на върха на водопадите, пред знака, който гласи: „Поздравления, Вие изкачихте световно известните водопади на река Дън“.

 

Красотите на Карибите определено ще ви накарат постоянно да размахвете телефони и камери на 360 градуса. Но все пак не забравяйте да запазите моменти без тези устройства, които да са посветени на простата наслада от съзерцанието и почивката.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg