Мадрид и нощният бохемски живот

Известен кат град, който не спи, Мадрид е място, предлагащо на посетителите безкраен брой алтернативи за нощен бохемски туризъм, танци и тостове. Освен това, историята и културата са също важни фактори, които трябва да считате, когато купувате самолетен билет до тази дестинация.

Светлинна приказка

Ако вече сте се впечатлили от архитектурата на традиционните забележителности, то почакайте да видите как всички те се трансформират през нощта, превръщайки се в незабравими гледки. Определено трябва да се включите в нощен тур.

Забележителности, като: Barrio de la Morera, Plaza Mayor, Cibeles Fountain, Plaza de la Villa, Parque del Oeste, Plaza de Oriente, както и модерен Мадрид с неговия финансов център, стадионът Сантяго Бернабеу и широките му улици, се оценяват още по-добре през нощта. За такъв тип обиколки има специални пакети с автобус и водач.

Зад светлините на града

Plaza Callao се намира точно по средата на Gran Via, която е главната и най-оживена търговска улица на Мадрид. Това е едно от онези места, където обикновено отиваш за питие, кино или театър.

Но ако шопингът е въвлечен, си струва да се спрете покрай Calle Fuencarral, където са съсредоточени редица магазини, които ще запленят почитателите на модата. Друга опция е пазарът Fuencarral, съставен от около 20 малки магазинчета с разнообразни дрехи на достъпни цени. Ако спестите средства с изгоден полет, ще имате възможност да си напазарувате от там.

Calle Preciados е най-подходящото място за пазаруване. Магазините там сякаш нямат край, както и хората, които преминават през нея ден и нощ. Затова изглежда все едно светлините ѝ никога не изгасват.

В Испания е нормално да видите хора, които пият по баровете, разговарят и се смеят от 22:00 вечерта до сутрешните часове. Ако дестинацията ви е Мадрид, то това е още по-добре. През лятото, а също и през пролетта и есента, когато температурте позволяват, повечето заведения предлагат тераси на открито. Една подобна локация е бар El Diego, където се сервират коктейли от 22 години насам.

„Да излезам за тапас“ е най-вероятно един от обичаите в Мадрид, който най-много ще ви допадне. В почти всеки бар може да си вземете чаша вино или бира с малка порция местно ястие. Освен това, на безбройните места, където се предлага тапас е пълно с хора и атмосферата винаги е весела. След като обиколите няколко тапас барове, без съмнение ще ви се дотанцува.

В Мадрид има места за всички вкусове – от такива с жива музика, рок, джаз до фламенго. Когато става въпрос за танци, независимо от възрастта на посетителите, опциите са доста алтернативни – от модерна електрона музика до по-релаксираща музика, при която може и да водите разговор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg