Маями: слънце, пясък и плаж

Всеки път, когато се спомене думата Маями, ни идва да хванем полет до там и да се отправим към този горещ град. В съзнанието ни се появяват изображения на плажове, незалязващо слънце, весели хора, безкрайни плажове. Това наистина е най-популярната визия за този американски град, но той предлага много повече

Малката Хавана

Кубинските граждани, живеещи в Маями се гордеят със своя квартал. Calle Ocho е най-популярната улица в района, олицетворяваща дългоочакваната „американската мечта“. Кубинските занаятчии, художници и ресторантите превръщат квартала малка, но представителна Куба във Флорида. Туристите в тази част ще открият доста реплики на кубински ресторанти и магазини. Къщите имат лек средиземноморски стил с хамаци, аромат на тютюн и кафе се усеща навсякъде, латиноамериканската музика е лесно доловима, а специализираните магазини за цигари и пури допълват тази идилична картина.

Coral Gables

Разположено на юг от Маями, това е градчето, подходящо за заснемане на телевизионна реклама: имения в колониален стил, заобиколени от изящно поддържани и красиви градини, чисти улици, известният венециански басейн със заобикалящи го водопади и скали създават перфектната обстановка. Друга атракция е хотел Билтмор с дворец в испански стил и 18-метрова кула. Miracle Mile е една от известните търговки улици, където се продава най-голямо разнообразие от булчински рокли.

South beach

Това е най-горещата точка в града. Там туристите ще видят типичната за Маями картина: сърфисти, надбягващи се с вълните, тюркоазено море, скейтъри, млади гора с изваяни тела, известни личности, влизащи и излизащи от най-модните клубове, дискотеки и бутици. Всички тези елементи правят South beach перфектното място за забавление, пазаруване или просто почивка.

Плажовете на Маями

Плажовете на Маями са винаги най-рекламираната му забележителност по телевизията, независимо дали става въпрос за филми, сериали или реклами. Носи им се слава на райски кътчета с естествена красота. Типичните туристически плажове са доста претъпкани, но има и такива, които са доста по-спокойни, които са подходящи за посещение с любимия човек или семейството.

Списъкът с плажове е доста дълъг за изброяване, затова ще споменем само няколко от тях, които ще бъдат достатъчно, за да започнете да проучвате възможности за пътуване до там: Virginia Key Beach, Siesta Beach, Bill Baggs Beach, Haulover Beach, Homestead Bayfront and Crandon Prak are some of the paradises on earth that you can meet, if you’re up for a flight to Miami.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg