Между ранчото, историята и мексиканската култура

Атрактивната столица На Мексико привлича редица посетители, които искат да я опознаят. Това е един от най-големите градове в света с 16 обособени района и 300 предградия, с уникални черти, изненадващи всеки турист, който за пръв път го посещава.

Всеки, който посещава Мексико трябва да знае, че главните му забележителности са разположени само на няколко крачки от историческия център. Тези, които са решили да резервират полет за там, трябва да са наясно с това и други детайли.

Историческият център

Площадът на конституцията, великолепната катедрала, Националният дворец, археологическата зона около древния храм на ацтеките и огромен брой музеи в колониални имения са част от богатата история на района. Недалеч се намира площад „Гарибалди“, който е незабравимо място, заради усещащата се типично мексиканска атмосфера с мариячи и аромат на текила. Няколко метра зад площада е площад „Република“ с паметника на революцията и неговия музей.

Чапултепекски замък

Намиращ се на едноименния хълм, замъкът е част от историята на Мексико. Той е пазел зад стените си владетелите на страната. Днес замъкът е Национален исторически музей, обзаведен със старинни мебели, карти и картини на мексикански художници.

Езерото Ксочимилко

Т. нар. плаващи градини, известни със своите канали са били създадени още от древните ацтеки, за да компенсират по някакъв начин земята, която водата им е „иззела“. Населението на тази област, което се е грижило за градините днес предимно живее в градската част на Мексико. Голяма част от зеленчуците и плодовете, които са били отглеждани в плаващите градини, за да осигурят изхранване на населението днес са заменени от цветя, които да радват повече посетителите.

Емблематичните лодки „трахинерас“, които са изключително пъстри, допълват пейзажа и популяризират допълнително тази атракция. Приблизително 200 такива лодки обикалят из каналите на Ксочимилко.

Всички тези забележителности, които Мексико предлага, в комбинация с вкусната кухня, топлите усмивки на хората и музиката на мариячите, ви приканва да изберете полета си за там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg