Милано – градът на блясъка

Милано е известен в цял свят със своята класа и изключителен стил, заедно със забележителностите и елегантността си, се превръща в един от най-посещаваните европейски градове. Намиращ се в Северна Италия, в района на Ломбардия, с лек повей от Средиземноморието, Милано събира част от най-доброто изкуство и култура на страната

Като център на италианската стокова борса, Милано влиза в американските класации за икономически най-важните градове в света. Той е сред значимите търговски и финансови центрове на световен мащаб. Италианският град е дом на големи корпорации като Алфа Ромео и емблематични модни брандове, сред които: Армани, Прада, Версаче, Долче и Габана, Етро, Миу Миу и други.

Изкуството на Милано

В допълнение на целия блясък и мода, градът е украсен от няколко паметници и уникални художествени изложения, като неоготическата катедрала Дуомо, чието построяване е отнело приблизително пет века. Тя е започната през 1387 г. от неизвестен архитект. Други забележителности са: Галерията на Виктор Емануил, Замъкът на Сфорците, Доминиканския манастир „Света Мария деле Грацие” с прословутата картина „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи.

Италиански романтизъм

Романтичната страна на Милано се изразява с неговите магични канали, квартали като Сан Сиро с площади, напомнящи средновековния период от развитието на града. Тази негова визия е в контраст със забързания център и го доближава до атмосферата на градове, като Парма и Бреша.

За любителите на футбола, би било доста удовлетворяващо да посетят стадиона, където двата известни европейски футболни отбора играят – AC Milan и Intenazionale Milan.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg