Наздраве за този полет

Продължителните полети са едни от редките случаи, в които е социално приемливо да пиете алкохол на борда или поне така се смята в повечето държави. Пиенето на едно-две питиета е ритуал, който помага на пътниците да се отпуснат по време на иначе дългия 10-12-часов полет.

До каква степен е приемливо да се сервира алкохол на борда?

Продължителните полети са едни от редките случаи, в които е социално приемливо да пиете алкохол на борда или поне така се смята в повечето държави. Пиенето на едно-две питиета е ритуал, който помага на пътниците да се отпуснат по време на иначе дългия 10-12-часов полет, заради който се схващате от стоене на тесните седалки. Или поне това е логичното обяснение за предлагането му от почти всички авиокомпании.

Височината влияе на организма ни

Но някои експерти по сигурността съветват, че на височина от над 10 000 метра хората се напиват по-бързо и в случай на инцидент няма да имат възможност да реагират адекватно на случващото се. Според медицински лица, по-ниското ниво на кислород оказва въздействие на кръвоносната система, а това може да накара мозъка ни да възприеме по-бързо и силно ефектите от алкохола.

 

По време на дългите полети, алкохолът е включен в обслужването и ако не обезпокоявате пътниците около вас, може да си поръчвате колкото прецените, докато барът е отворен. Различните авиокомпании имат различно отношение към темата, защото в зависимост от географския обхват, който покриват варират и предпочитанията на техните клиенти.

 

Все пак има няколко правила, които важат навсякъде. Ако пътник е видимо прекалил с напитките, екипажът може да му забрани употребата на алкохол. При излитане и кацане не се сервират напитки и храна от съображения за сигурност, но все пак се спазва законодателството на страната, на чиято територия се намирате. Когато сте във въздуха, позволената възраст за консумация се определя в повечето случаи от страната, в която е регистрирана съответната авиокомпания или се спазват законите на държавата, над която летите.

Някои превозвачи са категорични в забраната си

Все пак има 8 авиокомпании, които са категорични по въпроса за сервиране на алкохолни напитки на борда. Turkish Airlines не сервират по време на вътрешните си полети. Royal Brunei Airlines, Saudi Arabian Airlines, EgyptAir, Kuwait Airways, Pakistan International Airlines, Iran Air и Iraqi Arways изобщо не сервират алкохол. Все пак, небето си остава свободна зона и затова всяка авиокомпания разполага с избора какви регулации да спазва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg