Най-добрите градове за фрийлансъри – Част II

Има една особена категория хора, които могат да си позволят да работят от различни точки по света и това са фрийлансърите. Някои от най-добрите градове за тях се оценяват по критерии...

Кои са най-популярните дестинации за пътуващите работещи?

Има една особена категория хора, които могат да си позволят да работят от различни точки по света и това са фрийлансърите. Някои от най-добрите градове за тях се оценяват по критерии безопасност, хубаво време, качество на живот и интернет. Независимо дали изберете тези градове за малко или за дълго, няма да съжалявате.

5. Трудно се заспива във вълнуващ град като Ню Орлиънс

Ню Орлиънс винаги е бил популярен със своя нощен живот и разнообразни културни събития. Високият стандарт и бързият интернет също са важни показатели, с които главният град на Луизиана може да се похвали. Градът често попада в класациите за най-популярната дестинация за ергенско парти или уикенд бягство за влюбени. Мнозина ще ви кажат, че там се приготвят най-добрите стриди и коктейли. Но не мислете само за парти, защото Ню Орлиънс може да ви предложи също забележителни музеи, джаз концерти почти всяка вечер и много изкуство, които да разнообразяват работното ежедневие.

4. Лас Палмас и неговото вечно лято

Жителите на Канарските острови определено нямат същото възприятие за зимния сезон като нас. За тях това е просто хладен вариант на лятото. Ето защо, ако сте фрийлансър, може сериозно да обмислите варианта да се преместите там.

 

Лас Палмас е един от големите градове на остров Гран Канария, затова е доста оживен. Там винаги ще намерите приятна компания, с която да изпиете чаша канарско вино или бира, докато се наслаждавате на порозовялото от залеза небе. Можете буквално да работите на плажа и под някоя палма, а забавни продавачи ще ви предлагат кокосова вода или сок от ананас.

3. Севиля е столицата на автентичната Испания

В Севиля основните разходи са евтини, интернетът е с добро качество, времето е приятно, а градът ще ви изненада със своя смесен стил. Столицата на Андалусия има богато мавританско наследство, което се вижда навсякъде – по цветните плочки, които украсяват много от сградите, арките на дворците и разбира се в култовата кула Хиралда, която някога е била минаре на джамия.

 

Ако сте фрийлансър в Севиля, то сте и в сърцето на истинската Испания. Три от нещата, с които страната най-често се свързва, са фламенкото, тапасите и корида (боят с бикове). Със сигурност ще се влюбите в града, ако го посетите най-вече през пролетта, когато ароматът на жасмин и портокалов цвят се носи из улиците като лек бриз.

2. Багажът за Маями включва бански и хавлия

В Маями животът протича по бански, с чаша студен чай около плажа, на тенис корта, в някой класен клуб или между другото на работа. Разбира се Маями е известен с Art Deco архитектурата си и като дом на много различни и уникални музеи. Освен слънчевото време, бързият интернет и високото качество на живот, напоследък Маями предлага доста добра кулинарна сцена. Интернационалната, фюжън кухня ще ви накара да си оближете пръстите, макар че не е учтиво на подобни места.

1. Лисабон – новата звезда на Пиринеите

В последно време Лисабон се превърна в истинска изгряваща звезда по всички критерии. Португалската столица със своята харизма привлича все по-голям интерес. Там ще чуете множество истории за всичко – римляни, берберски пирати, маври и рицари. Всички те се вплитат в големите дворци и историческите забележителности. Бохемските черти са типични за Лисабон, но стремежът към иновации също не липсва. Градът вече има космополитен образ, заради многото постоянни и временни гости, които привличат, или може би, заради сладките пастейши, които трябва да опитате.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg